У Рівному запрацював літній табір для особливих дітей «Фенікс»

Карате, басейн та майстер-класи – літній табір «Фенікс» запрацював для дітей з особливими освітніми потребами.

Табір при ресурсному центрі підтримки інклюзивної освіти працює на базі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

«Інклюзивно-ресурсний центр працює лише з квітня, а вже має перші успіхи та гарні ініціативи. Одна з таких – літній табір «Фенікс». Це надзвичайно гарна подія, як і для дітей, так і для батьків. Тут малеча буде розважатись, вчитись та відпочивати, а тим часом батьки будуть спокійно ходити на роботу та займатись власним справами. Нагадаю, що зараз в області працює 24 інклюзивно-ресурсних центри. Ще 7 плануємо відкрити», - зазначає заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

 

 

Відвідувати «Фенікс» будуть 13 діток віком від 7 до 12 років. Для них запланована цікава програма: піскова та арт-терапія, віртуальна реальність, майстер-класи та квести, карате, басейн та  фізкультхвилинка. Упродовж двох тижнів з ними працюватимуть тренери-педагоги, психологи, та фахівець зі здорового харчування.

 

 

«Це комфортне психологічне середовище, де кожна дитина може себе вільно та комфортно почуватися. Ми хочемо ще раз нагадати суспільству, що діти з особливими освітніми потребами можуть легко адаптуватися, просто треба створити їм комфортні умови», - розповіла директор центру підтримки інклюзивної освіти Оксана Колодич.