У Рівному започаткували мовні курси з української мови для переселенців

У Рівному започаткують курси української мови для вимушених переселенців на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Про такі наміри 1 квітня Суспільному повідомила директорка закладу Алла Черній. З форматом занять ще визначаються, але, з її слів, це буде "лагідна українізація" у рамках проєкту "Етноосвіта", щоб охочі поліпшили знання мови у комплексі з вивченням народних традицій і знайомством з місцевою літературою.

Джерело Рівне.Суспільне.

У приміщенні обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (РОІППО) прихистили 60 вимушених переселенців. Вони приїхали на Рівненщину з Київської, Харківської, Сумської областей та міста Маріуполь, повідомила директорка закладу Алла Черній. З її слів, це діти й дорослі, є й літні люди. Найстаршій жінці, наприклад, понад 80 років.

Відтак, з її слів, у понеділок, 4 квітня, вирішили зібратися і обговорити формат мовних курсів.

"Зберемо інформацію, проаналізуємо і в середу плануємо вже визначитися, з якого дня починаємо ці заняття. Можемо, наприклад, поєднати мистецький і літературний аспекти із безпосереднім вивченням української мови. У нас є методисти на кафедрі, письменники рівненські також готові долучатися. Ми вже сформували бібліотеку рівненських і відомих українських літераторів, люди користуються цими книгами", – сказала Алла Черній.

Для початку мовні курси планують організувати для людей, які проживають на базі РОІППО, сказала директорка. А потім планують долучити й охочих переселенців з Рівного.