У Рівному викрадач віз автомобільні шини додому на таксі

Коли таксист приїхав на виклик до гаражного кооперативу по вулиці Сонячній в обласному центрі, з’ясувалося, що із гаража його товариша невідомий «виніс» чотири автомобільні колеса. Зловмиснику тепер загрожує до шести років позбавлення волі.

Подія сталася іще 12 лютого близько шостої ранку. 46-річному рівнянину надійшло замовлення. Клієнт пояснив, що хоче відвезти диски з шинами додому на вулицю Князя Романа.

Утім, керманич знав, що це гараж товариша, адже були сусідами. Таксист вирішив не видавати себе і повіз за вказаною адресою. У момент, коли клієнт вийшов із авто зняти гроші в банкоматі, 46-річний рівнянин повідомив про крадіжку власника шин, а той — поліцію. Коли таксі прибуло за адресою, невдовзі прибув і екіпаж патрульних, але клієнту вдалося втекти.

Оперативники Рівненського районного управління поліції встановили та розшукали особу зловмисника: ним виявився 30-річний рівнянин. Він близько двох місяців як звільнився із місць позбавлення волі, де 2,5 роки відбував покарання за аналогічні злочини, а проник у гараж, зірвавши навісний замок. 

Колеса слідчі вилучили та у рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 3 статті 185 (крадіжка, поєднана із проникненням у приміщення) КК України, призначили товарознавчі експертизи. За їх результатами вирішуватиметься питання про повідомлення зловмиснику про підозру.

Поліція Рівненщини