У Рівному відкрилась медична конференція "Здоров’я громади: осінні підсумки"

У Рівному започатковують нову традицію – проведення медичних конференцій, де збиралися б лікарі-практики. А також керівники медицини міст України. Вперше до Рівного на захід такого рівня завітали керівники медичної галузі західної України, щоб поділитися досвідом роботи в умовах коронавірусу та розповісти про пріоритети та реальні кроки розвитку медичної галузі.

- Перша Міжобласна медична конференція «Здоров’я громади: осінні підсумки” – це цікаві доповіді, продуктивні дискусії та важливі напрацювання. Ми зосередили увагу на практичних моментах, усі виступаючі не говорили загальні речі, а тільки конкретні напрацювання та пропозиції розвитку галузі, - говорить заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук. – Впевнений, що цей формат зустрічей та обміну досвідом стане для нашого міста традиційним та щорічним. Дякую усім, хто відгукнувся на наше запрошення. Впевнений, що кожен виніс для себе масу корисної та практичної інформації.

Такий захід не могла пропустити керівник Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров'я України Мар’яна Возниця. Адже переконана, що такі зустрічі – це ще один ефективний спосіб побудови ефективної системи охорони здоров'я у нашій країні.

- Подібні зустрічі – це зібрання людей, які не на словах. А реальними справами стали на захист життя людей. Вони напрацювали дієві рішення, алгоритми роботи та комунікації з населенням, тож мають чим поділитися одне з одним, - говорить Мар'яна возниця. – А ще для мене поїздка на Рівненщину – це зажди дійсно свято. До речі, саме тут я отримала свою першу дозу вакцинації від коронавірусу. Тому Рівне для мене є знаковим містом.

Присутні на конференції змогли послухати виступи фахових спікерів, обмінятися досвідом та переглянути фільм Центральної міської лікарні «Будні ковідні», в якому можна побачити усі реалії життя медиків опорної лікарні, яка більше року тримає удар в боротьбі з COVID-19.

Панельна дискусія, жваве спілкування – це те, що теж надихнуло усіх учасників. З новою інформацією вони поїхали в різні куточки західної України, щоб повернутися знову до нашого міста на подібну конференцію вже наступного року.

  •