У Рівному відбувся десятий фестиваль козацької звитяги «Покровський вітер»

Справжнє свято для дорослих та дітей влаштували на території козацького табору «Гайдамаки». Це вже десятий фестиваль козацької звитяги, який організовують у Рівному команда волонтерів та колишніх військових.

Про це повідомило видання Horyn.info.

– Основна програма орієнтована на дітей, для того, аби виховувати молоде покоління в патріотичному дусі. Вони мають наслідувати своїх батьків, переймати досвід, традиції та культуру українського народу. Саме тому своєрідною візитівкою фестивалю є традиційне українське бойове мистецтво «Лава на лаву», де змагалися чинні військові, ветерани АТО/ООС та волонтери, – зазначив організатор фестивалю «Покровський вітер» Олександр Гребенюк.

Для кожної вікової категорії тут свої козацькі забави. Для дітей: військово-спортивна гра «лазертаг», пейнбол, катання на конях, стрільба з лука, перетягування канату, а для дорослих, окремо для чоловіків, окремо для жінок, ще й «п’ятиборство».

Також на фестивалі свої навички та вміння демонстрували вихованці шкіл національних бойових мистецтв. Спеціально до свята організатори розширили і фотозони з козацькою зброєю, вбранням та національною атрибутикою, створили численні місця для приготування національних страв й частування відвідувачів. На завершення рівнян та гостей міста порадували виступами відомі українські гурти.