У Рівному вакциновано 23% мешканців

І це мова про тих, хто отримав першу дозу вакцини. Якщо говорити про повний курс щеплень, то ситуація ще гірша. Адже цей відсоток становить – 17,5. Відзавтра Рівне входить до «червоної зони» і обмеження для не вакцинованих рівнян будуть посилені. Це рішення приймається не за рішення керівництва міста, а згідно рішення Державної комісії ТЕБ та НС.

За останні два дні динаміка проведення вакцинації значно зросла. Статистика каже, що за останню добу вакциновано майже тисячу мешканців. У місті є достатня кількість пунктів вакцинації, щоб усі охочі змогли щепитися. Адже нині вакцинація – єдиний доведений спосіб, щоб зупинити пандемію.

Рівняни мають зрозуміти, що ресурси наших опорних лікарень не безмежні. Медичні працівники працюють на межі людських можливостей. Буквально вранці хворий з діагнозом COVID-19 помер прямо в кареті швидкої допомоги, - говорить заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук. – Новий штам вірусу є агресивним. Ним хворіють і помирають навіть молоді люди. Тож зараз найголовніше – спростовувати усі міфи, які поширюють щодо вакцинації. Адже від нас залежить, скільки наша область та місто будуть перебувати в «червоній зоні» карантинних обмежень.

Нагадаємо, що станом на ранок 25 жовтня у Рівному від ускладнень коронавірусу померли 467 рівнянин. З них жоден не був вакцинований.

За інформацією Рівненської міської ради