У Рівному в ексвійськовослужбовця поліцейські вилучили гранату та пістолет

Уродженець Полтавської області, який близько п’яти місяців орендує квартиру у Рівному, пояснив, що боєприпас йому не належить і як він опинився у квартирі — не знає.

Оперативна інформація про те, що 30-річний житель Рівного може зберігати заборонені предмети, надійшла працівникам поліції у липні цьогоріч. За цим фактом слідчим слідчого управління було розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Сьогодні, 25 листопада, слідчим Головного управління Нацполіції в Рівненській області за оперативного супроводу працівників департаменту військової контррозвідки СБУ в Київській області за процесуального керівництва Рівненської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері та за силової підтримкт спецпризначенців КОРД було проведено обшук за місцем проживання 30-річного уродженця Полтавщини в орендованій квартирі будинку по вулиці Міцкевича.

За результатами слідчих дій поліцейські виявили у дивані корпус гранати Ф1 та запал до неї, які були загорнуті у поліетиленовий пакет та обмотані клейкою стрічкою.

Крім того, правоохоронці виявили також пістолет із ознаками підробки та 13 набоїв до нього.

Усі заборонені в обігу предмети вилучили та в рамках кримінального провадження слідчі скеровуватимуть на експертизу. Поліцейські встановлюють походження гранати.

Досудове розслідування триває. Відомо, що 30-річний уродженець Полтавської області служив за контрактом та кілька років тому звільнився зі Збройних сил України.

Відділ комунікації поліції Рівненської області