У Рівному судитимуть водія, який у стані алкогольного сп’яніння збив чоловіка у центрі Рівного

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до Рівненського міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя села Бармаки, якому інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть пішохода, а також завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан (ч. 3 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що вночі 2 січня цього року 24-річний водій автомобіля "Audi", рухаючись на великій швидкості по вулиці Соборній збив пішохода і намагався втекти з місця пригоди. Його затримали на вулиці Дорошенка. Чоловік був у стані алкогольного сп'яніння, у його крові виявили 2,10 проміле.

Внаслідок ДТП загинув 27-річний військовослужбовець, який впродовж 7 років проходив службу у зоні проведення АТО/ООС.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області.

Обвинувачений наразі перебуває під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Рівненська обласна прокуратура