У Рівному судитимуть власника розплідника гігантських мастифів

У Рівному прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно 56-річного бізнесмена та власника розплідника тибетських мастифів Юрія Бойка за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та невиконання рішення суду, що набрало законної сили (ч. 1 ст. 197-1, ч. 1 ст. 382 КК України).  

Про це йдеться у повідомленні обласної прокуратури. 

В ході досудового розслідування встановлено, що вказана особа, незважаючи на припинення терміну дії договору оренди земельної ділянки, яка попередньо була у користуванні ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» по вул. Данила Галицького в м. Рівне, починаючи з березня 2016 року, діючи у власних інтересах, умисно, самовільно зайняла частину земельної ділянки комунальної власності площею 1,5 га, шляхом облаштування на ній вольєрів для собак та їх утримання в значній кількості на прилеглій території, - зазначають прокурори. 

Крім того зазначається, що своїми незаконними діями Юрій Бойко завдав шкоду власнику земельної ділянки – Рівненській міській раді на загальну суму понад 126 тис. гривень.

Вказаний громадянин, діючи умисно, не вжив передбачених законом заходів до виконання рішення Рівненського міського суду від 20.10.2016 у справі за позовом Рівненської міської ради, яке набрало законної сили 18.01.2018, щодо звільнення зазначеної земельної ділянки, шляхом знесення розподільника собак, а продовжував її використання у своїх власних інтересах, - повідомляють в прес-службі прокуратури. 

Найсуворіший вид покарання за вчинення зазначених злочинів, передбачений санкцією ч. 1 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення), у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, Юрій Бойко використовував ділянку на території Радіозаводу, термін дії оренди якої закінчився ще 27 листопада 2014 року. Неодноразово мешканці сусідніх будинків скаржились у різні інстанції на нестерпний гавкіт. 

За рішенням суду від 20 жовтня 2016 року Юрій Бойко мав звільнити територію. Однак, не зробив цього, а натоміість звертався до судів. Але в апеляційному та касаційному інстанціях йому було відмовлено. Після цього ще було кілька апеляційних скарг на рішення місцевого суду щодо звільнення ділянки й від ППФ «Інтерекопласт» , пов'язаної з Бойком фірми, які вони також програли. 

Виконавча служба неодноразово намагалась звільнити територію. Однак, перешкодою було те, що не було місця, куди б можна було переселити тибетських мастифів. 

Також на території розплідника виникали інколи непередбачувані ситуації, під час однієї з них у січні минулого року між власником розплідника та поліцейськими виник конфлікт. Жінка, яка тримала одного із собак не повідку, випустила його. Спецпризначенець відразу здійснив вистріл угору, а потім аби зупинити агресивного собаку, вистрілив у нього. Від отриманого поранення мастиф помер.