У Рівненському районі виявили стихійне звалище

Під час одного із рейдів державними інспекторами виявлено несанкціоноване розміщення твердих побутових відходів між селами Вересневе та Тинне, що належать до Великоомелянської ОТГ Рівненського району.

Про це повідомляють у Державній екологічній інспекції Поліського округу.

 

 Відповідно до ЗУ “Про відходи”, забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів, зокрема, побутових на території міст та інших населених пунктів та в інших місцях, що може створювати небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров’я людини. Тобто, розміщувати відходи дозволяється лише у спеціально відведених для цього місцях, які не допускають негативного впливу відходів на довкілля та здоров’я людей.

Тому, відповідно до ст. 21 Закону України «Про відходи» та керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування», фахівцями Інспекції на адресу Великоомелянської територіальної громади направлено лист-вимогу для вжиття нею відповідних заходів реагування щодо ліквідації сміттєзвалища, а також приведення території у належний санітарно-епідеміологічний стан. Про виконані роботи необхідно проінформувати Державну екологічну інспекцію Поліського округу.

У випадку невиконання Вимоги Інспекції матеріали по зазначеному факту будуть направлені до правоохоронних органів для вжиття ними відповідних заходів реагування.