У Рівне доставили гуманітарну допомогу автомобілями, які з Європи їдуть на фронт

Дитяче харчування, одяг, іграшки та підгузки для дітей вимушених переселенців, які нині проживають у Рівному, зібрали у Нідерландах. Гуманітарну допомогу доправили волонтери з громадської організації "Метаморфоза", які їдуть з Англії на схід України. На фронт вони мають доставити автомобілі українським бійцям.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

Гуманітарну допомогу з Європи до офісу волонтерського штабу "Мама+Дитина" у Рівному привезли два автомобілі-пікапи.

"Багато моїх друзів через війну опинилися за кордоном. Моя колега, яка зараз у Нідерландах, дізналася про роботу нашого штабу і організувала збір допомоги. І хлопці, які з Англії везли машини для військових, відгукнулися і привезли нам у Рівне цю допомогу", — розповів представник фонду "Мама + Дитина" Віталій Скринський.

З його слів, допомога з Нідерландів адресована найперше дітям переселенців. Адже в коробках — підгузки, дитяче харчування, іграшки.

Гуманітарну допомогу дітям внутрішніх переселенців у Рівне доставили волонтери громадської організації "Метаморфоза". Самі ж пікапи вони доправляють з Великобританії для українських бійців на передову, зазначив волонтер Дмитро Іванов.

"У Європі є дуже багато людей, які хочуть допомогти Україні, але не вистачає логістики. Тож ми всіляко намагаємося у цьому допомогти, щоб не гнати порожні машини, а привезти з точки А в точку Б максимум вантажу. Дякую військовим, що допомогли, щоб нас випустили за кордон, тому що, як ви знаєте, чоловіків нашого віку не випускають", — сказав Дмитро Іванов.

Волонтер Сергій Ткаченко звернув увагу на те, що автомобілі, в яких привезли гуманітарну допомогу, обписані англійськими словами, переважно лайливого змісту.

"Ці пікапи були неодноразово на ярмарках в Англії, нам допомагали місцеві волонтери. Вони організовували такі акції, що якщо хтось хоче написати щось погане про рашистів, то може це зробити, але за гроші. Один такий напис — один фунт або один євро, або скільки хто може. І діти, і дорослі розписували ці автомобілі", — пояснив волонтер.

З його слів, у такий спосіб зібрали майже тисячу євро для підтримки українських військовослужбовців.