У Радивилівській ОТГ Інтернет буде у всіх школах

У Радивилівській ОТГ проводиться вдосконалення онлайн-мережі навчальних закладів. Це необхідно, аби учні та педагоги могли ефективно використовувати цей ресурс у своїй освітній діяльності, повідомляє офіційний сайт Рівненської ОДА.

Інтернетизація шкіл передбачена Концепцією реформування середньої освіти в Україні. Тож Радивилівська ОТГ підписала договір з Бродівським провайдером «Matrix». Згідно із його положеннями, усі школи громади користуватимуться інтернетом, швидкість якого сягатиме від 100 до 300 мегабіт за секунду.

У місцевому відділі освіти розповідають, що до кінця календарного року заплановано завершити під’єднання швидкісного інтернету до всіх сільських шкіл, а також обох міських навчально-виховних комплексів.

Уже на завершальному етапі під’єднання до швидкісного інтернету в Немирівському освітньому закладі. На черзі Дружбівський. Паралельно спеціалісти працюють над облаштуванням внутрішніх мереж – а це встановлення роутерів, комутаторів, - у міській школі-гімназії. Всі закупівлі проводилися через систему «PROZORRO».

«Впевнена, учнівство та педагоги зможуть належно оцінити роботу у новому інтернет-темпі. Придбання послуг з доступу до Інтернету для шкіл здійснюється за кошти державної субвенції, без співфінансування з місцевих бюджетів. Однак сплата абонентної плати за доступ до Інтернету здійснюватиметься за кошти місцевого бюджету», - розповідає керівниця місцевого відділу освіти Ірина Ковалевська.

Крім того, освітній простір громади невдовзі поповниться ще й новою комп’ютерною технікою. Уже зараз на засадах співфінансування з міського бюджету здійснено закупівлю 23-ох сучасних комп’ютерів. Враховуючи пропорційне співвідношення комп’ютерної техніки до кількості учнів, розподіл відбуватиметься саме між міськими навчально-виховними комплексами.