У Нобельському природному парку згоріло майже 300 гектарів лісу

На початку місяця на території Нобельського національного природного парку, що у Зарічненському районі Рівненської області, сталася масштабна пожежа. Загальна площа згарищ становить 290 га, зокрема, на території Сенчицької сільської ради згоріло 70 га, Омитської – 220 га.

Державною екологічною інспекцією Поліського округу проведено перевірку та встановлено факт випалювання сухої водно-болотної рослинності на території парку.

Розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, становить 236 500 грн. Матеріали за результатами перевірки скеровано до правоохоронних органів для внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У діях порушників природоохоронного законодавства вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.252 Кримінального кодексу України.

 

Нобельський національний природний парк створений на території Зарічненського району Рівненської області у квітні минулого року, його загальна площа –25318,81 га земель. Парк створено з метою збереження, відтворення і ефективного використання типових та унікальних природних комплексів Західного Полісся, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність.