У Мізочі вшанували пам`ять бійця-земляка. Почесний громадянин міста Рівне (посмертно)

У Мізочі сьогодні вшанували пам'ять Тараса Якимчука, який у липні 2014-го загинув на Сході України. У спільній молитві та пам’ятному заході взяв участь і голова обласної ради Сергій Кондрачук.

Громада зібралася на панахиду у місцевому храмі, а потому поблизу пам’ятника Тарасові Якимчуку відбувся мітинг-реквієм.

Мізочани добре пам’ятають свого земляка, якому у 2014-му було лише двадцять. Нині у селищі на його честь перейменовано вулицю, встановлено меморіальний знак навпроти місцевого храму УПЦ-КП і меморіальні дошки на будівлях Мізоцького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів — ліцей» та спортивного клубу, де він навчався та тренувався.

Але найбільше батькам Тараса, біль яких не вщух і через роки, нині дає наснагу увага та повага небайдужих людей, а також усвідомлення того, що їхній син загинув недарма.

- Тридцять років тому ми таки отримали велику удачу  стати незалежною державою. Згодом Тарас та його побратими зробили так, щоб нашого краю війна не зачепила. І нехай за щоденними людськими турботами ми не так вже й часто замислюємося про ціну миру, пам’ятати про це потрібно. Пам’ятати й намагатися змінюватися самим та змінювати ближніх, аби слова про те, що Тарас і тисячі бійців загинути недарма, були не перебільшенням, а правдою, - зазначив голова обласної ради Сергій Кондрачук.

Довідково: Тарас Якимчук народився  6 вересня 1993 року у смт Мізоч. Солдат 8-го окремого полку спеціального призначення Збройних сил України, кулеметник. 24 липня 2014 року у передмісті Первомайська отримав смертельне поранення.

8 серпня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Нагороджений відзнакою Міністра Оборони України «За воїнську доблесть». Почесний громадянин міста Рівне (посмертно).


Рівненська обласна рада