У місті Дубно відкрили соціальну перукарню

У Дубні за грантові гроші відкрили першу в області соціальну перукарню. Фінансувало проєкт німецьке Товариство Червоного Хреста. У перукарні стригтимуть людей, які належать до вразливих категорій. Перша стрижка – безплатна.

Про це пише Суспільне Рівне.

Соціальну перукарню у місті Дубно відкрили за допомогою грантової програми «BraVo», яку фінансує німецьке Товариство Червоного Хреста. Загалом на облаштування приміщення витратили майже 150 тисяч гривень.

«Спілкувались з ВПО та іншими вразливими категоріями і зрозуміли, що ця послуга в місті потрібна. І не кожен, на жаль, може її собі дозволити. Впродовж року відмічається стрибок цін і не кожен пенсіонер чи ВПО, який отримує досить невелику допомогу, може собі дозволити послуги салону», – пояснює представниця Червоного Хреста м.Дубно Анастасія Марців-Зич.

Родина Федоровичів у березні 2022 року з дев'ятьма дітьми переїхала у Дубно з села Георгіївка, що в Донецькій області. З собою взяли лише необхідні речі, розповідає батько Валентин Федорович. На безоплатну стрижку він привів двох синів – Матвія та Давида. Суспільному розповів: у місяць на перукарські послуги їхня сім'я витрачає понад тисячу гривень:

«Зараз в перукарні чоловіча стрижка – 150. Ми дуже раді, що така перукарня відкрилася».

Стригтиме відвідувачів переселенка Людмила Гуцуляк, жінка виїхала з села Дружківка, що на Донеччині, у Рівненську область ще на початку повномасштабного вторгнення. Тут познайомилася із волонтерами Червоного Хреста та запропонувала свої перукарські послуги.

«Хочеться якось людям допомогти, бо сама в такому становищі. Це будуть базові стрижки. Це не якісь модельні, а звичайні стрижки: каскад, канадка, каре, підстригти кінчики – дівчатам. А хлопчикам – звичайні стрижки», – каже жінка.

Перший раз стригтимуть безплатно, каже представниця Червоного Хреста.

«Буде безкоштовно для всіх соціальних категорій – ВПО, самотні пенсіонери, 70 і більше років. Також багатодітні сім'ї, де виховується п'ять та більше діток, діти-сироти та діти, позбавленні батьківського піклування. При повторному зверненні, ми будемо просити людей благодійний внесок на мінімальному рівні для розвитку саме цього місця – 20 гривень», – пояснює Анастасія Марців-Зич.