У межах обласного конкурсу визначено кращі проєкти національно-патріотичного виховання

Обрано переможців обласного конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів) національно-патріотичного спрямування, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2021 році. Проводився конкурс у межах обласної програми національно-патріотичного виховання.

Загалом на розгляд журі громадські організації подали шість проєктів, з яких у результаті відібрали п’ять. Відтак переможцями конкурсу визнано такі проєкти:

  • «Відеокурс з козацького бойового мистецтва «Спас» (ГО «Рівненська обласна федерація козацького бойового мистецтва «Спас») – проєкт передбачає виготовлення відеокурсу з українського рукопашу «Спас» для початківців та розміщення його у відкритому доступі на каналі в Ютуб.  Мета проєкту -  зацікавити молодь області та України заняттями національними видами бойових мистецтв.
  • «Козацькі забави» (ГО «Рівненська обласна федерація козацького бойового мистецтва «Спас») – проєкт передбачає написання, підготовку до друку та друк тиражем 1000 брошури «Як провести козацькі забави» та розповсюдження її у школах області та на кафедрах  фізичного виховання ВНЗ області.
  • «Історично-просвітницький проєкт «Наші герої» (ГО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила») – проєкт передбачає втілення низки заходів. Зокрема проводитимуться інформаційно-просвітницькі заходи для молоді, спрямовані на вивчення історичних постатей, пов’язаних з становленням Української державності на території  Рівненщини. Йдеться про такі заходи: історично-просвітницькі подорожі областю; видання інформаційної брошури  «Наші герої»; проведення військово-історичного вишколу  для вихованців КЗ «Острозька спеціальна школа №1 І - ІІІ ступенів» Рівненської обласної ради для дітей з вадами слуху; створення електронної фотопрезентації визначних історичних постатей, які зробили значний внесок в становлення української державності і пов’язані з Рівненщиною;  проведення історично-просвітницького семінару «Наші герої - зв’язок поколінь».
  • «Екстремальні туристичні змагання «Доброволець» (ГО «Спілка учасників бойових дій та АТО «УВО») - проєкт передбачає проведення дводенних змагань з екстремального туризму з метою вшанування геройського чину всіх борців за незалежність України.
  •  «Невідомі герої рідного краю» (ГО «Корецька варта») - проєкт передбачає проведення дослідження та пошук невідомих фактів історії рідного краю, виховання молоді на її героїчних сторінках, підвищення інтересу до краєзнавчої літератури. У межах проєкту буде здійснена історично-пошукова робота, записані відеоспогади старожилів громади, проведена краєзнавча мандрівка «Мій рідний край – частинка України золота», організований майстер-клас патріотичних виробів та інші заходи.

Загалом на фінансування проєктів-переможців у межах програми передбачено 160000 грн.