У Малинській громаді стартувала "Цифра в кишені"

Малинській громаді розпочалися «цифрові» воркшопи. На них навчають користуватися найпопулярнішими онлайн-сервісами. Заняття відбуваються безкоштовно, а їх учасниками можуть стати всі бажаючі.

Цифровими тренерами є працівники місцевої бібліотеки, які пройшли спеціальну підготовку. А навчання проходить на базі книгозбірні.

Це стало можливим у рамках освітнього проєкту «Цифра в кишені». Його минулого року ініціювала Рівненська облдержадміністрація спільно з мережею бібліотек.

Першими відвідувачами воркшопу в Малинській громаді стали місцеві жителі середнього віку, а також пенсіонери. Дехто з них вже має досвід користування онлайн-послугами – хтось замовляв продукцію в інтернет-магазинах, хтось постійно користується сервісами відеотелефонії. Тож під час заняття учасники ділилися тим, що вміють. Натомість на першому занятті увагу закцентували на оплаті комуналки в онлайн-режимі та послугах інтернет-банкінгу.

Тим часом тренери пояснюють, що, за потреби, готові проводити не тільки групові, а й індивідуальні заняття. Також готові консультувати щодо генерації COVID-сертифікатів та отримання 1000 гривень від держави в рамках програми «єПідтримка».

«Минулого року заняття від «Цифри в кишені» відбувалися в 5 громадах, а цьогоріч до них приєднуються ще 10: Березнівська, Радивилівська, Дубровицька, Костопільська, Демидівська, Острозька, Клеванська, Малинська, Антонівська та Тараканівська, - прокоментувала заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило. - Цей проєкт стартував восени минулого року. І зараз ми маємо позитивні відгуки та гарні результати. Учасниками цифрових воркшопів стають люди різного віку – від студентів до пенсіонерів. І це дуже добре. Адже мета «Цифри в кишені» - навчити якомога більшу кількість мешканців громад користуватися онлайн-послугами. До речі, працюємо над тим, щоб до кінця року такі заняття стали доступними для жителів усієї області».

Рівненська ОДА