Триває проект «Рівне та рівняни у фотографіях. Цифрова пам’ять Рівного»

Запрошують всіх бажаючих до участі в проєкті «Рівне та рівняни у фотографіях. Цифрова пам’ять Рівного» http://photo.libr.rv.ua/

Проект  проводить  Рівненської\ обласної універсальної наукової бібліотеки.

СВЯТО-ВОСКРЕСЕНСЬКИЙ КАФЕДРАЛЬНИЙ СОБОР ІЗ ДЗВІНИЦЕЮ

ЗАВДАННЯ ПРОЄКТУ:

Збір, оцифрування та популяризація фотографій із сімейних архівів рівнян (з кінця ХІХ ст. та до поч. ХХІ ст.), які часто залишаються поза увагою державних архівних колекцій. Тематично матеріали пов'язані з міською історією у різних її проявах та перспективах.

Цифрова колекція складається з оцифрованих фотографій, які показують місто та розповідають про міське життя з кінця XIX до початку XXI століть (до появи цифрових фотографій). Контент розкриває економічне, соціальне, культурне життя рівненської громади з ХІХ ст. (професійна діяльність, вулиці і будівлі, світське життя рівнян, події міста, родини та їх традиції, побут, одяг, гастрономія, свята, уподобання і хобі, інше). Бібліотека та жителі міста є партнерами та творцями контенту, який забезпечить збереження культурної спадщини Рівного і зробить його доступним для дітей, молоді, освітян, дослідників, науковців, представникам туристичної сфери та культурних індустрій, громаді.

Проєкт керується принципами рівних прав на інформацію, етичного використання приватних даних та відкритого доступу, в тому числі до культурної спадщини. В роботі ми опираємось на чинне законодавство у сфері захисту персональних даних і вимогами наших партнерів (громади міста Рівне) щодо умов використання їхніх спогадів.

УМОВИ ВИКОРИСТАННЯ:

Цифрові копії фотографій, розміщені на онлайн-платформі «Рівне та рівняни у фотографіях», з дозволу наших партнерів (громади міста Рівне), які є власниками авторських прав (copyright), мають використовуватися для подальших досліджень у галузі рівнезнавства, розробки екскурсійних маршрутів, організації культурно-мистецьких подій, розвитку внутрішнього туризму та культурних індустрій та для особистих, некомерційних потреб. При використанні інформації із матеріалів розміщених на онлайн-платформі, гіперпосилання на відповідну сторінку є обов'язковим.

Усі вищезазначені матеріали захищені водяними знаками чи зображенням логотипу та охороняються законом України «Про авторське право і суміжні права».

Інформація про власників авторських прав на опубліковані матеріали розміщена у полі - Правове регулювання. Представники онлайн-платформи не в праві передавати цифрові копії матеріалів третім особам без письмової згоди власників авторських прав.

Фотографії, що мають бути оцифровані та опубліковані на онлайн-платформі, можуть надаватися робочій групі індивідуально особою, якій вони належать або надіслані електронної поштою. В обох випадках обов’язковою умовою є заповнення анкети (письмово або онлайн-форми).

ВИМОГИ ДО ОЦИФРОВАНИХ ФОТОГРАФІЙ

Оцифрування фото розміром від 6 см × 9 см здійснюватиметься за такими параметри:

  • формат JPEG,
  • 600 dpi

*Якщо фото маленьке (до 6 см × 9 см), або особливо цікаве і в подальшому може бути використане для відтворення у друкованих матеріалах, створити ще один варіант цифрової копії, враховуючи такі параметри:

  • формат TIFF (без втрати якості)
  • 600 dpi

До кожного фото додається анкета (завантажити анкету), яка буде використана для представлення інформації про фото на сайті, а також залишиться як підтвердження про передачу фото для публікації на сайті.

Також можна заповнити онлайн-анкету та прикріпити самостійно відскановані за вказаними параметрами фотографії.

СПІВПРАЦЯ:

Ми відкриті до співпраці з громадою міста Рівне, інституціями, підприємствами, закладами, дослідниками, музеями та архівними установами, приватними колекціонерами і власниками домашніх архівів, а також всіма зацікавленими.

Ваші запитання, коментарі та пропозиції просимо надсилати на електронну адресу photo.rv.ua@gmail.com.