Торт «Естерхазі» - смаколик родом з Угорщини

Класика світової кондитерки, смаколик родом з Угорщини - торт «Естерхазі».

Коржі:

  • білки - 8 шт.,
  • цукор - 200 г,
  • мелені в муку горіхи - 200г (у мене грецькі),
  • борошно - 3 ст.л.,
  • кориця - на кінчику ножа.

Крем:

  • жовтки - 6 шт.,
  • цукор - 6 ст.л.,
  • кукурудзяний крохмаль - 2 ст.л.,
  • борошно - 1 ст.л.,
  • молоко - 380 мл,
  • масло - 250 г.

Верх торта:

  • абрикосове варення - 3 ст.л.
  • білий шоколад - 160 г,
  • вершки - 2 ст.л.
  • чорний шоколад - 40 г.

Готуємо коржі:

Білки збити на максимальній швидкості міксера, по трохи підсипати цукор. Має вийти густа і щільна маса. Окремо змішати горіхи з борошном і корицею. Ввести в білки горіхову суміш і акуратно перемішати лопаткою вручну. З пергаменту для випічки вирізати 6 кіл (d 22 см). Тісто розділити на 6 частин, кожну частину нанести на коло, розподілити і вирівняти за допомогою лопатки. Пекти при t 150, хвилин 15-20 до золотистого кольору (з конвекцією). Тісто треба пекти відразу, тому якщо нема такої можливості, потрібно буде робити його порційно. Папір забирати з теплих коржів. Якщо ж таки корж прилип, провести по пергаменту пензликом змоченим у воді, тоді він без проблем відходить від коржа. Відкласти коржі до повного охолодження.

Готуємо тим часом крем:

Жовтки збити з цукром, додати крохмаль та борошно і, збиваючи, по трохи влити молоко.

Поставити на маленький вогонь, варити до загустіння, постійно помішуючи вінчиком.

Охолодити. Масло збити до білого кольору, по ложці додаючи заварну масу, збити пухкий однорідний крем.

Перемастити кремом коржі, крім верхнього, та боки. На верхній корж намастити абрикосове варення (зблендеровано до однорідності). Розтопити на водяній бані білий шоколад з вершками і ще гарячим поступово нанести його зверху на варення. Як охолоне, розтопити чорний шоколад. З пергаменту скрутити конус, налити туди чорний шоколад, зрізати кінчик і, починаючи з центра, «намалювати» чорним шоколадом по білому, спіраль. Зубочисткою одразу провести по спіралі від центра до країв, утворюючи сегменти, 8 разів. Далі в кожному сегменті провести зубочисткою від краю до центру. Утвориться візерунок - знаменита «павутинка», візитна картка цього тортика. Дати настоятися в холодильнику ніч.

Смачного

Рецепт Viktoriya Isayenko