Тероборона Рівненщині отримала бронежилетів четвертого класу захисту

1556 бронежилетів четвертого класу захисту сьогодні передали для сил тероборони Рівненщини. Усі комплекти – 4 класу захисту, мають висновок балістичної експертизи.

«Продовжуємо зміцнювати обороноздатність Рівненщини ?. 57 громад області виділили кошти на закупівлю військового обмундирування, а обласна військова адміністрація його закупила. Розподілили бронежилети для ТрО області за територіальним принципом, відповідно до виділених коштів. Також найближчим часом надійдуть 1554 закуплені каски. Дякую головам громад за єдність і розуміння. Наша згуртованість - це і є наша національна ідея», -розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Вараському району передали 386 бронежилетів, Дубенському району – 155, Рівненському району – 220, Сарненському району – 112, місту Рівне – 77 штук.

Ще 606 бронежилетів отримала 104 бригада територіальної оборони. Крім того, бригаду укомплектували комплектами супутникової платформи Starlink, потужними повербанками та Wi-Fi-роутерами.

Очільник області нагадав, що після збільшення повноважень, Рівненська ОВА підняла фінансування оборонної галузі області на 300%. Зокрема, раніше для 104 бригади тероборони придбали 40 сучасних радіостанцій та 7 комп'ютерів.

Для забезпечення спорядженням військовослужбовців з обласного бюджету виділили 41,4 млн грн, у тому числі 24,7 млн грн надійшло від громад.

Рівненська ОВА