Сумнівні сертифікати вакцинації виявили рейдові групи на Рівненщині

На Рівненщині продовжуються рейди по закладах, яким дозволено працювати у «червоній» зоні карантину. Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та очільник поліції Рівненщини Олексій Камишанський проінспектували роботу двох кафе та фітнес-центру Рівного. Разом з поліцією вони перевірили наявність Covid-сертифікатів, тестів, а також дотримання маскового режиму працівниками та відвідувачів.

"На жаль, чим далі від центру Рівного, тим більше фіксуємо порушень. Нагадаю, за підробку ковідних сертифікатів і довідок законом передбачена кримінальна відповідальність. Приємно, що в спортклубі усі відвідувачі також вакциновані. Люди, які займаються спортом, дбають про своє здоров’я комплексно. Респект», - наголосив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

В одному із кафе, куди завітала рейдова група, бармен мав сумнівний сертифікат про вакцинацію. У іншому закладі громадського харчування увесь персонал був із «ковідними» документами. А ось в адміністраторки фітнес-центру сертифіката про вакцинацію на руках не було. За її словами, залишила вона його вдома. Цей факт перевірить поліція.

«Ми вимушені вживати жорсткі заходи до всіх порушників закону. Рейди показали, що є сертифікати, які викликають сумніви. По цих фактах буде проводитися перевірка. Розпочато кримінальні провадження і йде досудове розслідування. Не раджу нікому купувати сертифікат, бо за це буде кримінальна відповідальність. Держава пішла назустріч, щоб бізнес хоча б якось міг працювати – з сертифікатами. Я раджу всім дотримуватися цих вимог для того, щоб не входити в повний локдаун. Ми виконуємо закон та підзаконний акт - постанову КМУ 1236, яка обов’язкова всім до виконання», - пояснює очільник поліції Рівненщини Олексій Камишанський.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль каже, що такі візити в заклади в часи «червоної зони» продовжуватимуться: «Завтра із перевіркою їду в райони, - прокоментував очільник області. - Ми не маємо на меті «кошмарити» бізнес. Навпаки, підтримуємо його, не ввівши в «червоній зоні» повний локдаун. Ми дозволили працювати закладам за умови дотримання цих простих вимог. Проте чомусь для окремих суб’єктів господарювання вони виявилися не під силу. Так не повинно бути».

Додамо, що в умовах «червоної зони» працівники та відвідувачі закладів повинні мати з собою сертифікат про вакцинацію – паперовий або в «Дії», чи негативний тест.

 


 

Рівненська ОДА