Сума виплати зросте на 50% – Сергій Подолін про щомісячного забезпечення Воїнів

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час засідання президії облради прокоментував питання щомісячного забезпечення воїнів.

Зокрема, він наголосив, що 1 лютого збільшиться розмір щомісячного грошового забезпечення військовослужбовців у середньому на 50%. Тобто, якщо військовослужбовець отримував 13 тисяч гривень, то з 1 лютого цього року він отримуватиме мінімальне грошове забезпечення понад 20 тисяч гривень.

Військові, які беруть участь у бойових діях, отримуватимуть 120 тисяч гривень.

«На «передній» лінії військовослужбовець із мінімальним грошовим забезпеченням 20 тисяч гривень разом із додатковою нагородою 100 тисяч гривень, отримуватиме 120 тисяч гривень на місяць», - зазначив Сергій Подолін.

Перший заступник голови ОДА додав, що твердження про те, що додаткову винагороду 100 тисяч отримуватимуть лише ті, хто перебуває на лінії зіткнення, не відповідає дійсності.

Так, 100 тисяч за час виконання бойових завдань також будуть отримувати: військовослужбовці ракетних військ і артилерії; льотчики за час виконання польотів у районах ведення бойових дій; моряки; військові медики; зенітно-ракетні війська і протиповітряні війська, які виконують завдання в районі проведення бойових дій.

Не відповідає дійсності твердження про те, що додаткова винагорода у 30 тисяч грн скасована для всіх. «Тридцятку» щомісяця отримуватимуть військовослужбовці, які входять до складу угруповань Сил оборони країни і які виконують бойові або спеціальні завдання згідно з бойовими наказами чи розпорядженнями командирів військових частин; виконуватимуть завдання всебічного забезпечення угруповань Сил оборони; перебувають у підрозділах, що зараховані до складу резерву Головнокомандувача ЗСУ.

«Неправдою є твердження про те, що нібито виплати знімаються з тих, хто був поранений. За весь час лікування військовослужбовець, який дістав поранення, отримає 100 тисяч. Також ця винагорода зберігається за час відпустки після лікування, якщо поранення було важким. Ступінь важкості поранення визначає ВЛК», - зазначив Сергій Подолін.

30 тисяч грн не виплачується лише тим, хто не виконує бойових або спеціальних завдань. Але як тільки ці військовослужбовці будуть залучені до цього, їхня важка й небезпечна робота буде гідно оплачена, зауважив Сергій Подолін.

Грошова винагорода не буде виплачуватися тим військовим, що проходять службу у частинах та підрозділах, які не входять до складу угруповань Сил оборони або резерву Головнокомандувача і перебувають поза межами районів ведення бойових дій. Це можуть бути навчальні центри, органи військового управління, тилові бази тощо.