Судитимуть рівнянина, який планував продаж алкофальсифікату

Фото ілюстративне

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 32-річного рівнянина за фактом  незаконного придбання та зберігання з метою збуту, а також транспортування з цією метою незаконно виготовлених алкогольних напоїв та тютюнових виробів (ч. 1  ст. 204 КК України).

Так, під час досудового розслідування встановлено, що чоловік, який не є підприємцем і не має жодних дозвільних документів для продажу алкоголю та цигарок, на території одного з гаражних кооперативів у місті Рівному облаштував склад незаконно виготовленої алкогольної та тютюнової продукції для її подальшого збуту.

Аби не допустити потрапляння «фальсифікату» на ринок, у результаті проведених санкціонованих обшуків  у рівнянина виявлено та вилучено понад 2,5 тонни фальсифікованого алкоголю, що становить майже 5 тисяч пляшок горілки, та більше 4000 пачок підроблених цигарок, на загальну суму у пів мільйона гривень.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 170 тис. грн з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури