Суд ухвалив вирок винуватцю смертельної ДТП

Дубровицький районний суд визнав винним 33-річного чоловіка, обвинуваченого у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

В ході судового розгляду встановлено, що вночі 24 листопада 2019 водій автомобіля «BMW», на перехресті вулиць Поштова-Шевченка в Дубровиці не надав переваги у русі та допустив зіткнення із автомобілем «Peugeot», яким керував 25-річний житель села Рудня цього ж району. 

В результаті дорожньо-транспортної пригоди потерпілий отримав тілесні ушкодження, від яких за кілька днів помер у лікарні.

Під час судового розгляду за допомогою зібраних у ході досудового розслідування та перевірених у суді доказів повністю доведено вину водія «BMW» у смертельній дорожньо-транспортній пригоді.

Вироком суду чоловікові призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Також судом прийнято рішення про стягнення з обвинуваченого на користь родини загиблого 500 тисяч гривень моральної шкоди.

Вирок законної сили ще не набрав, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.