Суд підтвердив, що Боїнг MH17 збили з підконтрольної РФ території

Окружний суд в Гаазі встановив, що пасажирський літак MH17 збили з території "ЛДНР", яка підпорядковувалася Росії.

Джерело  Суспільне.

Таким чином суд визнав версію обвинувачення, що саме Російська Федерація контролювала так звану "ДНР". Крім цього судді визначили на основі підтверджених доказів, що літак MH17 був збитий із ЗРК "Бук" із тимчасово окупованого Первомайська.

Як повідомлялося, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК "Бук". Це колишній офіцер ФСБ, колишній "міністр оборони" так званої "ДНР Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ генштабу збройних сил РФ, глава "ГРУ "ДНР Сергій Дубинський, підполковник гру Олег Пулатов (усі - громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці так званої "ДНР".