Стоматологиня з Рівного, яку судять за побиття дітей, продовжує неофіційно працювати

Без попереднього запису потрапити до стоматологині складно.

Джерело Charivne.info.

8-го лютого 2022 року журналістка «Четвертої влади» спробувала навідатись в офіс до лікарки Інни Кравчук, яку судять за побиття дітей-пацієнтів.

Через скляні двері було видно, що всередині горіло світло. Однак двері були зачинені зсередини на ключ. Тривалий час на стукіт ніхто не реагував.

Згодом вийшла дівчина, років 25-ти. На питання журналістки, чи можна записатися на прийом, сказала телефонувати на номер, що був на табличці біля входу в стоматологію. Крім номера телефону, на табличці було написано, що тут приймає ФОП Кравчук, та вказані години роботи.

Журналістка подзвонила за номером з оголошення. Ось уривок розмови з людиною, яка взяла слухавку:

– Добрий день! Це Інна Кравчук? – журналістка.
– Да, добрий день!
– А можна записати дитину на прийом?
– А ви вже в нас раніше були?
– Ні, не була.
– А вам хтось нас порадив, звідки в вас номер?
– Я приходила до вас під кабінет і мені сказали телефонувати на той номер, що на табличці.
– Я зрозуміла, добренько. Зараз через декілька хвилин вас наберу.

Однак лікарка не перетелефонувала, лінія була постійно зайнята. Про закінчення розмови повідомлення не приходили. Також журналістці прийшло сповіщення із мобільного додатку Getcontact, що її номер телефону перевіряли. У цьому додатку було вказано, що це номер журналістки «Четвертої влади». Схоже, дізнавшись, що із нею говорила журналістка, стоматологиня додала номер її номер до «чорного списку».

Нагадаємо, що Інну Кравчук обвинувачують у нанесенні побоїв та умисних легких тілесних ушкоджень пацієнтам-дітям (частина 1 статті 125, частина 1 статті 126 Кримінального кодексу).

У лютому 2021 року журналістка Вікторія Мамотюк оприлюднила відео із камер спостереження у клініці, де раніше працювала Інна Кравчук. На відео видно, як стоматологиня під час прийому шарпає та б’є дітей-пацієнтів.

Кілька батьків потерпілих дітей звернулися до поліції із заявами. 10-го березня справу передали до суду.

Наразі справу розглядають по суті. Наступне засідання відбудеться 24 червня о 9-й годині ранку.

Якщо провину Інни Кравчук доведуть, їй загрожує штраф до 850 гривень або ж громадські роботи до 200 годин. Крім того, статті 125 та 126 Кримінального кодексу передбачають і можливі виправні роботи до року.