Спорт-новини 47

Один із футбольних зверхників України  Олег Голубєв, котрий займає посаду спортивного директора Професійної футбольної ліги (ПФЛ) – нещодавно дав коротке інтерв’ю для порталу www.1football.info.  

У ньому, зокрема, він торкнувся і питання розвитку цього виду спорту на теренах Рівненської області, сказавши, що «рівненський футбол зараз - це пусте місце». Натомість, перебуваючи в кінці травня на домашньому матчі «ОДЕКа» у черговому турі аматорського чемпіонату України, президент та головний тренер ФК «Волинь»(Луцьк) Кварцяний назвав Оржів футбольною оазою в «рівненській футбольній пустелі». 

Утім, у «рівненській футбольній пустелі» таки плаває «Кардинал», котрий вже кілька років виступає в екстра-лізі України,  не тоне переможець та тричі бронзовий призер аматорського чемпіонату України  оржівський «ОДЕК», а ще жіночий футбольний клуб «Родина» виступає у вищій лізі чемпіонату України...

Щоправда,  нормального стадіону в Рівному і досі не маємо.

 

Найвольовіші - гощанці

ФК "Гоща-АМАКО" за підсумками сезону 2014 року вдруге поcпіль став володарем Кубка "За волю до перемоги!". А підсумковий рейтинг вольових команд чемпіонату має такий вигляд:     

 

М

команда

І

В

Н

Мз

Мп

О

1

ФК "Гоща-АМАКО"

16

2

3

10

7

7

2

ФК "Малинськ"

16

3

0

11

4

6

3

ФК "Садове"

16

1

1

3

2

3

4

"Сокіл" (Радивилів)

16

1

0

2

1

2

5

"Волинь-Цемент" (Здолбунів)

16

0

2

4

4

2

6-7

"Ізотоп-РАЕС" (Кузнецовськ)

16

0

1

2

2

1

6-7

"Маяк" (Сарни)

16

0

1

2

2

1

 

Здолали гостей 

 МФК "Кардинал-Рівне" на своєму майданчику здобув перемогу над лідером чемпіонату України з футзалу луганським "ЛТК".

 

 

Виграли двічі

Рівненський волейбольний клуб "Регіна-МЕГУ" у п`ятому турі чемпіонату Суперліги здобув дві впевнені перемоги над чернігівським "Педуніверситетом". Обидва поєдинки у Рівному завершилися розгромними перемогами господарів паркету - 3:0.

Таким чином рівненські волейболістки продовжили свою переможну серію у чемпіонаті Суперліги до чотирьох матчів поспіль. За підсумком п`яти турів у турнірній таблиці змагань "Регіна" із 11-ма очками посідає шосту позицію. Матчі наступного туру наші дівчата проведуть 5-го та 6-го грудня у Южному проти чемпіона України команди "Хімік".

 

Золота пара

Рівненська пара Іван і Надія Сіваки в категорії «Дует 2» вибороли дві золоті медалі на чемпіонаті Європи зі спортивних танців на візках. У змаганнях, що проходили в Польщі, взяли участь спортсмени з порушеннями опорно-рухового апарату з 19 європейських країн, але саме пара з Рівненщини виступила найкраще. Друга рівненська пара Наталія Колесова ; Андрій Товстий, яка змагалася в категорії «комбі» (один спортсмен на візку), посіла 4 місце. У цій же категорії спортсмени Іван Сівак та Олеся Костак, а також Надія Сівак та Дмитро Чурчун завоювали сьомі сходинки.

 

Восьмирічний володар Кубка

Юний гонщик Назар Парніцький, котрий навчається в другому класі Радивилівської НВК "Школа №2-ліцей", зійшов на свою найвищу спортивну вершину, беручи участь у фіналі Кубка України з мотокросу.

Він виступав у наймолодшій віковій групі на мотоциклі з об’ємом двигуна 50 кубічних сантиметрів. Турнір складався з двох етапів. У першому радивилівчанин фінішував другим, пропустивши вперед Василя Кураша із Закарпаття. А в другому взяв впевнений реванш у свого головного  конкурента. Набравши 97 залікових очок (у Василя Кураша – 91), Назар Парніцький став володарем Кубка України. Першим привітав Назара з перемогою його батько Петро Анатолійович, котрий прищепив синові любов до мотоциклетного спорту і нині тренує юного гонщика.

Підготував Юрій Береза