Спорт 7 жовтня

У суботу стартував чемпіонат України з волейболу серед жіночих команд у вищій лізі. У першому турі рівненська «Регіна-МЕГУ» вдома приймала «Педуніверситет-ШВСМ» з  Чернігова і двічі перемогла з однаковим рахунком 3:0 та 3:0. Незважаючи на перемогу, рівнянки діяли не на повну потужність, що дозволяло гостям проводити результативні атаки.  Лише в другій партії повторного недільного матчу  наші дівчата продемонстрували, на що здатні (25:9).

Валерій Слєпцов,  головний тренер «Регіни-МЕГУ»:

– Я незадоволений грою команди в обох домашніх матчах. Незважаючи на дві перемоги дівчата не продемонструвала той волейбол, який я від них чекаю.  Нам під силу стати чемпіоном. Головним конкурентом я бачу запорізьку команду «Орбіта-Університет».  Гадаю матчі між нами стануть вирішальними.

Результати решти ігор: «ДонНУЕТ-ШВСМ» (Донецьк) – «Спортліцей-Університет» (Біла Церква) – 3:2 та 1:3,  «Сєвєродончанка-2» – «Іскра-ЛОШВСМ» (Луганськ)   – 3:0 та 3:0. 

 

СПІДВЕЙ

Лише шості

Саме на такому місці завершив виступи  нинішнього сезону рівненський «Каскад» у другій польській спідвейній лізі. У заключній гонці наша команда приймала люблінський КМЖ і поступилася — 36:54.

Боротьба на доріжці точилася до десятого заїзду, коли рахунок був 30:30 . Потім слово взяли гості — спершу виграли одинадцятий старт (4:2), а потім по максимуму проїхали  чотири наступні (по 5:1).  Перемога КМЖ у Рівному дозволила їм наступного року виступати у першій лізі. Своє повернення люблінці відсвяткували танцями та … спалюванням піджака президента клубу.

У «Каскада» очки привозили: Томаш Ремпала та Пьотр Свіст – по 9, Кирило Цуканов – 8, Станіслав Бужа – 7, Олександр Бородай – 2, Станіслав Мельничук – 1.

У турнірній таблиці рівненський «Каскад» посів шосте місце –10 очок. Перше місце - у «Полонії (28 пунктів), друге - у КМЖ (27) і третє - в «Островії» (26).

 


ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Ще один олімпієць

У Рівному стало більше на одного потенційного олімпійця. Іван Бабарика на чемпіонаті України з марафону у Білій Церкві посів друге місце і здобув право виступити в Олімпійській іграх. Наразі крім Івана Бабарики честь нашої області в Лондоні представлятимуть Олена Бурковська (обоє спортсменів є вихованцями тренера Ярослава Нечипорця) та стрілець Олег Омельчук (тренер Сергій Бондар).

 

Задніх не пасли

З нагородами повернулися рівненські легкоатлети з Ялти, де проходив юнацький чемпіонат України з легкої атлетики серед СДЮШОР та ОСДЮШОР (спортсмени 1994-1995 р.н.). Збірна Рівненської області посіла 15-те місце серед 26 команд – в її активі дві золоті та дві срібні медалі. Золото у Наталії Прищепи (тренер Михайло Романчук та Андрій Попеляєв), яка перемогла в бігу на 1500 метрів. Ще одна золота медаль дісталася представникам Рівненщини в естафеті 100+200+300+400 метрів серед юнаків. Чемпіонами стали ОСДЮШОРівці у складі Андрія Тарасюка, Назара Ткачука, Олександра Романського та Олексія Каширського. Срібло вибороли наші дівчата (Альбіна Санжаровська, Катерина Климюк, Олеся Мостова, Анастасія Грицюта) у цій же дисципліні. Ще одна срібна медаль на рахунку вихованки Валерія Дубіча   Катерини Климюк, яка була другою на дистанції 400 метрів. У заліку спортивних шкіл Рівненська ОСДЮШОР на цих змаганнях стала десятою.

 

ФУТБОЛ

Злива голів

Результативно пройшов п’ятнадцятий тур чемпіонату області з футболу у першій лізі. Відчуваючи завершення змагання футболісти вирішили потішити вболівальників зливою голів: «Волинь-Цемент» – «Случ» – 3:0, «ОДЕК» – «Гоща-АМАКО» – 3:1, «Ізотоп-РАЕС» – «Сокіл» – 5:0, «Енергія» – «РОКО-Городок» – 1:3, «Славія» – «Маяк» – 3:0. Список бомбардирів очолює Віктор Газицький з «ОДЕКа» – 13 голів. Після п’ятнадцятого туру лідирує «ОДЕК» – 33 очки (13 ігор). На другому місці - «Гоща-АМАКО» (27 пунктів після 15 ігор). На очко менше у кузнецовського «Ізотопа-РАЕС» (15 ігор). На четвертому місці - рівненська «Славія» (25 очок після 14 матчів).

 

Боротьба за чемпіонство загострюється

У другій лізі першості області з футболу відбулися матчі вісімнадцятого туру: «Сокіл» – «Водник» – 1:0, «Авангард-2010» – «Вельбівно» –2:1, «Горинь» – «Фіалка» – 2:1, «Малинськ» – «Колос» – 6:0, «Полісся» – «Прогрес-Воловікова» – 5:0. Лідирує рівненський «Водник» (35 очок після 17 матчів). На один пункт відстає здолбуніська «Волинь» (16 матчів). На третьому місці перебуває рівненський «Авангард-2010»  29 очок після 16 ігор.