Спорт 18 листопада

ВОЛЕЙБОЛ

Донецьк погнав порожняк

У четвертому турі чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд у вищій лізі рівненська «Регіна-МЕГУ» приймала донецьку команду «ДонНУЕТ-ШВСМ». Господарки були сильнішими в обох матч і здобули перемоги — 3:0 та 3:0.

Результати решти ігор: «Орбіта-Університет» — «Сєвєродончанка-2» — 3:0 та 3:0,  «Педуніверситет-ШВСМ» — «Іскра-ЛОШВСМ-ЛОВУФК» — 1:3 та 3:1. У турнірній таблиці лідирує запорізька «Орбіта-Університет» — 17 очок, на два менше у «Сєвєродончанки-2». По 13 пунктів у «Регіни-МЕГУ» та білоцерківського «Спортліцею-Університет». 

БАСКЕТБОЛ

Нічия в Кременчуці

Продовжує тривати виїзне турне рівненського БК-93 «Пульсар-ОШВСМ» у рамках чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд у вищій лізі. Після Алчевська рівняни завітали до Кременчука, де провели два поєдинки із місцевим «Кременем».  І знову гості розійшлися миром із господарями.

Першого ігрового дня підопічні Михайла Переверзія поступилися — 82:92. Наступного ігрового дня рівняни не залишили господарям шансу виграти — 87:67. Результати решти ігор: «Вінницькі зубри» — «Волиньбаскет» — 62:82 та  55:73, «Коксохім-Сталь» — «Тернопіль-ТНЕУ» — 96:86 та 119:81, «Авантаж-Політетехнік» — «Авіастар» — 82:73 та  98:90, «Спортліцей» — «Мусон» — 60:69 та 51:81. У турнірній таблиці двовладдя — по сім перемог у восьми матчах мають «Волиньбаскет» та «Мусон». БК-93 «Пульсар-ОШВСМ» перебуває на шостому місці — чотири перемоги у восьми іграх.

Свої наступні поєдинки БК-93 «Пульсар» знову проведе на виїзді. 19-20 листопада - у Тернополі з місцевим «ТНЕУ».

ФУТЗАЛ

Втрата очок у Луганську

У черговому матчі чемпіонату України з футзалу «Екстра-Ліга» МФК «Кардинал» розійшовся миром в Луганську з місцевою командою «ЛТК» — 3:3 (1:2). Гості могли привезти і три очки — за хвилину до завершення поєдинку господарі врятувалися від поразки.

Результати решти ігор: «Локомотив» — «Ураган» — 6:3, «Енергія» — «Моноліт» — 6:0. Лідирує в «Екстра-лізі» львівська «Енергія» — 21 очко. В активі МФК» Кардинал-Рівне» 8 очок  і п’яте місце у турнірній таблиці.

ІНВАСПОРТ

За крок від п’єдесталу

Упродовж шести днів на спортивній базі паралімпійської та дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів в Євпаторії проходив чемпіонат України з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП.  За нагороди боролися одинадцять  збірних команд із Донецької, Харківської, Хмельницької, Луганської, Чернігівської, Волинської, Сумської, Рівненської, Дніпропетровської, Черкаської областей та Києва. Наша команда поступилася волинянам (0:2), потім перемогла  команди з Донецька (12:0), Чернігова (3:0) та Харкова (3:0). У підсумку збірна команда Рівненської області виборола четверте місце.

МОТОКРОС

«Кристал» зібрав кращих

У селі Могиляни Острозького району на базі мотоциклетного клубу «Кристал» відбувся ІV етап відкритого чемпіонату Рівненської області з мотокросу. За перемогу у різних класах мотоциклів боролися  сорок  спортсменів.

В урочистому відкритті змагань взяли участь голова Острозької райдержадміністрації Василь Дума, начальник відділу з питань фізичної культури і спорту Острозької райдержадміністрації Дмитро Білюк, сільський голова с. Могиляни Микола Василишин. За підсумками напруженої боротьби переможцями у своїх класах мотоциклів стали: Ілля Слободзяний, Віктор Трофимов, Вадим Кобець, Андрій Мельник, Леонід Синельник, Олег Синельник, Сергій Зайцев. Павло Бондарчук став переможцем одразу у двох класах мотоциклів.

• Володимир Присяжнюк