Спорт 15 червня

БОКС

Турнір пам’яті розвідника

У Кузнецовську відбувся двадцять сьомий міжнародний турнір з боксу пам’яті Миколи Кузнецова. Нинішнього року вперше сучасний мобільний критий ринг було встановлено у реабілітаційно-оздоровчому комплексі РАЕС "Біле озеро". У різних вагових категоріях змагалися вісімдесят пять молодих боксерів з України, Росії, Молдови та Білорусі.

Рівненську школу боксу представляло шістьма спортсменами — четверо з яких повернулися з нагородами.

У ваговій категорії до 56 кг перемогу святкував Ілля Кость (ДЮСШ-5, тренери Юрій Марчишин та Олег Плюхін). У фіналі він здолав опір  Михайла Мельника (ДЮСШ-«Колос», тренер Володимир Соколовський). У ваговій категорії до 60 кг зійшлися вихованці Володимира Соколовського Дмитро Карташов та Юрій Шепелюк. Перемогу святкував Дмитро. Ще один вихованець ДЮСШ-5 Олександр Кедич посів третє місце у ваговій категорії до 91 кг.

ФУТБОЛ

«Сокіл» не злетів

У неділю відбулися матчі сьомого туру чемпіонату області з футболу у першій лізі. Чергову перемогу здобув оржівський «ОДЕК» — на виїзді чемпіон області переміг «Сокіл» (Садове) 5:2.  В активі підопічних Олега Кучера  21 очко. Це на шість пунктів більше ніж у найближчого переслідувача — рівненської «Славія». На третьому місці «РОКО-Зоря» — 13 очок. Результати решти ігор: «РОКО-Зоря» — «Авангард-2010» — 3:2 (1:4), «Сокіл» (Радивилів) — «Енергія»  — 1:1 (1:2), «Волинь-Цемент» — «Ізотоп-РАЕС» — 1:3 (1:1), «Гоща-АМАКО» — «Маяк» — 7:2 (2:5), «Славія» — СК «Волинь» — 2:1 (10:0).

 

Лідер не зменшує швидкість

Лідер другої ліги першості області з футболу ФК «Малинськ» (Малинськ) продовжує набирати очки. У сьомому турі малинчани розгромили ФК «Смига» (4:1). У лідера змагань 19 очок. На п’ять менше у ФК «Вельбівно» (Вельбівне). На третьому місці «Сокіл-2» (Садове) — 13 пунктів. Результати ігор: «Случ» — «Горинь» — 7:1, ФК «Вельбівно» — «Водник» — 4:1, «Полісся» — «Факел» — 5:1, «Калина» — «КОЛІСП» — 1:0, ФК «Млинів» — «Сокіл-2» — 1:0.

 

За крок від фіналу

Після чвертьфінальних матчів  Кубка області з футболу залишилося лише чотири претенденти на головний приз. Далі боротьбу продовжують «Славія» (Рівне), «Сокіл» (Садове), «Случ» (Березне) та «Маяк» (Сарни). Після проведення жеребкування стали відомі півфінальні пари: «Случ» — «Славія», а «Сокіл» — «Маяк». Матчі відбудуться 27 червня.

 

Серед аматорів — без поразок

Нестримно торує шлях у наступний етап чемпіонату України серед аматорських команд з футболу оржівський «ОДЕК». У чотирьох матчах наш чемпіон здобув чотири перемоги — 12 очок. На другому місці  ватутінське «Ретро», яке відстає від лідера на п’ять пунктів. Черговою «жертвою» «ОДЕКа» став житомирський «Легіон». Вдома оржівці перемогли 2:0 — відзначилися у другому таймі Віктор Газицький та Андрій Білінчук.

 

Чемпіони разом з дніпрянкою

Рівнянка Ольга Шекель здобула золоті медалі чемпіонату України з велоспорту-шосе у парній гонці серед юніорок. Перемогу вихованка Анатолія Чаюка здобула разом Майєю Майданник (Дніпропетровськ). Ще одна рівнянка, Інна Бестюк, була четвертою.  Напарницею була також дніпропетровська велосипедистка.

 

Попереду — чемпіонат світу

В Іллічівську відбувся фінал чемпіонату України з шахів з класичним контролем часу, швидких шахів і бліцу серед юнаків та дівчат до 8 років. За перемогу боролися  89 юнаків та 34 дівчини з 25 регіонів України. Рівненщину представляли Богдан Шинкарчук та Каріна Туленіна. Саме рівнянка вперше в історії рівненських шахів стала переможцем чемпіонату України (класичний контроль часу). Перемога дозволила Каріні Туленіній (тренер Олександр Туленін) взяти участь у чемпіонаті світу з шахів серед спортсменів до 8 років, що відбудеться в листопаді 2012 року в Словенії.

СПІДВЕЙ

Приємні новини з гарових доріжок

В Червонограді відбувся другій півфінал особистого чемпіонату Європи зі спідвею серед юніорів. Першим був поляк Каспер Гомульські, який набрав максимум очок — 15 очок. На два пункти відстав українець Кирило Цуканов (13). У боротьбі за третє місце латиш Анджей Лєбєдєв (11 очок + 3) у перезаїзді здолав угорця Роланда Бенко (11 + 2). У другому пере заїзді українець Володимир Тейгел (8+2) не впорався із чехом Онреєм Сметаною (8+3) і посів шосте місце. Воно дозволяє бути резервним гонщиком у фіналі. Ще два українські гонщики посіли нижчі місця залікової п’ятірки: Павло Кондратюк був восьмим (7 очок), а Євген Кравчук (5) — тринадцятим. Третій півфінал особистого чемпіонату Європи зі спідвею серед юніорів відбудеться 7 липня в Данії. Фінал пройде у Польщі 25 серпня.

 

Тим часом ще один українець Андрій Кобрин  переміг на  етапі Кубка МАСЕС зі спідвею. У першому етапі змагань взяли участь відразу чотири представники нашої держави. У румунському Браїлі за перемогу боролися Андрій Кобрин, Станіслав Мельничук, Володимир Трофимов та Олександр Бородай. Червоноградець набрав максимум очок (15) і посів перше місце. Рівнянин Станіслав Мельничук був третім (13 пунктів). Володимир Трофимов був шостим (10 очок) і Олександр Бородай на восьмому (8).