Спорт 11 листопада

ФУТЗАЛ

З «Ураганом» не справилися

У черговому турі чемпіонату України з футзалу «Екстра-ліга» МФК «Кардинал-Рівне» приймав діючого чемпіона івано-франківський «Ураган». Один з найсильніших футзалівських колективів України приїхав в Рівне з твердим наміром — вивезти три очки і досяг свого,  вигравши господарів — 4:2 (4:2).

Доля матчу вирішилася у першому таймі, коли було забито всі шість голів. У рівнян відзначалися Юрій Когут (10 хвилина) та Сергій Піддубний (20). За гостей забивали  Карлуш Роберто (5), Тарас Королишин (12), Андрій Сімка (20), Валентин Цвєлих (20, з десятиметрового).

У другому таймі підопічні Сергія Піддубного мали нагоду зменшити відставання. На жаль, на 32 хвилині Олександр Бондар не реалізував пенальті. За п’ять хвилин до завершення матчу  рівняни почали грати без воротаря — п’ятьма польовими гравцями. На жаль, дивідендів це не принесло. Фінальний свисток зафіксував чергову поразку МФК «Кардинал-Рівне».

Сергій Піддубний,  головний тренер МФК "Кардинал-Рівне":

—  Обидві команди продемонстрували хорошу гру. Але на сьогоднішній день виконавці «Урагану», як бразильські так і українські, за реалізацією сильніші за наших. Ми створили не мало моментів, але не реалізували їх, окрім того, ще й пенальті не забили. На мою думку —наша команда сама сильна. Сьогодні ми програли скоріше через мої помилки, як тренера, а ніж через гру футболістів. Прикро лише, що деякі наші гравці в своїй підсвідомості поки що не готові грати з духом переможців. Проте ми працюємо і я вважаю, що вболівальники сьогодні отримали задоволення від такої гри.

Результати решти ігор: «ЛТК» — «Енергія» — 1:3, «Моноліт» — «Єнакієвець» — 2:4.

Наступну гру МФК «Кардинал-Рівне» проведе 12 листопада в Луганську з місцевим «ЛТК». У турнірній таблиці лідирує львівська «Енергія» — 18 очок. На два менше і гра у запасі в «Урагана». Рівняни з 7 пунктами на п’ятому місці.

 

БАСКЕТБОЛ

Виїзну серію розпочали з нічиї

Поєдинками із алчевським колективом «Коксохім-Сталь» розпочали довгий виїзний тур чемпіонату України з баскетболу у вищій лізі гравці БК-93 «Пульсар-ОШВСМ». Старт відбувся досить пристойний — у суботу підопічні Михайла Переверзія здобули впевнену перемогу — 99:74 (29:23, 30:10, 16:15, 24:26). За нашу команду відзначалися:  Мякінін – 21 очко, Кузьмінець - 17, Коровяков - 16, Ворнік - 16, Шемосюк - 10, Куракін - 7, Липін - 6, Гусаківський - 4, Артимович – 2.

На жаль, у повторному матчі довести свою перевагу рівнянам не вдалося. «Коксовім-Сталь» зумів взяти реванш за суботній погром — 81:75 (28:28, 18:21, 17:10, 18:16).  

У БК-93 «Пульсар-ОШВСМ» очки набирали: Шемосюк - 23, Ворнік - 16, Артимович - 11, Коровяков - 9, Мякінін - 8, Куракін - 6, Кузьмінець – 2.

Наступними суперниками рівнян будуть кременчуцький «Кремінь» (12-13 листопада), «Тернопіль-ТНЕУ» (19-20 листопада) та білоцерківський «Спортліцей» (26-27 листопада). Вдома підопічні Михайла Переверзія прийматимуть запорізький «Авіастар» аж 10-11 грудня.

 

ГАНДБОЛ

Дали аутсайдеру здобути перше очко

У третьому турі першості України з гандболу у вищій лізі ГК «Рівне-Слов’яночка» приймав вдома аутсайдера столичну «Кияночку».

У п’ятницю рівнянки здобули нелегку перемогу 33:31, поступаючись після першого тайму 15:20. Повторити успіх у суботу господарки не змогли. Вдало розпочавши матч рівнянки розійшлися миром із «Кияночкою» — 32:32 (18:17).

У господарок забивали: Абрамович ( 3 голи у перший ігровий день і 4 — у другий),  Міщук (1-0), Болоня (10-4), Мартинова (5-8), Оболонська (3-5), Тритиніченко (1-1), Солодовник (2-4), Товт (1-0), Карпинець (7-6).

Результати решти ігор в групі А: «Хмельничанка» — «Університет» — 32:27 та 33:27, «Економ-Університет-Енерго» — «ДЮСШ-21-Спартак» — 36:30 та  35:31.

У турнірній таблиці лідирує тернопільський «Економ-Університет-Енерго» — 12 очок. ГК «Рівне-Слов’яночка» з 5 очками перебуває на четвертому місці.

 

ФУТБОЛ

«Ліга чемпіонів» — претендентів зменшується

Минулого тижня розпочалася Кубок області з футболу серед переможців районних (міських) змагань «Ліга чемпіонів». За почесний приз розпочали боротьбу чотирнадцять команд.

В 1/8 фіналу (попередній етап) визначилися шість команд, які припинили боротьбу:  “Смордва-Береги” (Смордва, Млинівський р-н) – “Старт” (Рівне) – 2:4, ФК “Башарівка” (Радивилівський) – “АМАКО” (Симонів, Гощанський) – 4:1, ФК “Смига” (Дубенський р-н) – “Експрес” (Здолбунів) – 5:1, “Моноліт” (Кузнецовськ) – “Лісівник” (Масевичі, Рокитнівський) – 3:3 (3:5пен.), “Факел” (Оржів, Рівненський) – “Колос” (Кричильськ, Сарненський) – 2:1, “Горинь” (В.Цепцевичі, Володимирецький) – “Случ” (Колки, Дубровицький) – 2:2 (3:5 пен.). У неділю кількість претендентів зменшилося вдвоє: “Старт” – “Імпульс” (Дубно) – 2:5, ФК “Башарівка”  – ФК “Хорів” (Острозький р-н) – 3:0, ФК “Смига” – “Лісівник” – 0:0 (5:3 пен.), “Факел”  – “Случ” – 4:1.

У середу відбулися перші матчі півфіналів:  “Факел”  – “Імпульс” та  ФК “Башарівка” – ФК “Смига”. У неділю господарями будуть «Імпульс» та ФК «Смига».