Соковита домашня шаурма з куркою та без майонезу: рецепт найсмачнішого соусу

Шаурма – це популярна страва з лавашу, яку дуже легко приготувати в домашніх умовах. Якщо ви хочете, щоб вона була соковитою, то краще приготувати її з куркою, а замість майонезу використати інший соус – так шаурма буде більш корисною.

Український шеф-кухар Анатолій Добровольський на своїй сторінці в Instagram поділився рецептом домашньої шаурми з куркою та смачним соусом без майонезу.


Рецепт домашньої шаурми з куркою

Інгредієнти:

  •     тортілья\лаваш – 5 шт
  •     салат айсберг\капуста
  •     м‘ясо куряче з стегон – 400-500 г
  •     паприка – 1 ст. л.
  •     сіль, перець
  •     олія для маринаду – 2 ст. л.
  •     бекон – 150 г
  •     огірки мариновані або квашені – 100 г
  •     сир твердий

Соус:

  •     сметана – 2 ст. л.
  •     кетчуп – 2 ст. л.
  •     часник – 1 зубчик
  •     гірчиця в зернах – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  • М'ясо змішати з сіллю, перцем, паприкою та олію. Перемішати та посмажити на сковороді чи грилі.