Сокирою убив сина: у Рівненському районі поліцейські встановлюють обставини скоєного злочину

Учора, 14 грудня, близько 14:30 до поліції надійшло повідомлення 42-річного жителя села Соснове колишнього Березнівського району, що у сусідньому населеному пункті Вілля його батько зарубав старшого брата. 

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, керівництво ВП № 4 (м. Березне), судово-медичний експерт і криміналістична лабораторія поліції області. 

Під час проведення невідкладних слідчих дій поліцейські встановили, що близько 13:00 години між 85-річним батьком та його 53-річним сином виник конфлікт на сімейно-побутовому ґрунті, під час якого пенсіонер наніс останньому лезом сокири не менше двох ударів в область голови та по руках. Зловмисник пояснив, що син зловживав алкогольними напоями, постійно чіплявся до нього та принижував. 

Отримані травми виявилися несумісні із життям — потерпілий загинув на місці події. Відповідно до лікарського свідоцтва смерть 53-річного чоловіка настала внаслідок масивної крововтрати та рани обличчя із пошкодженням судин.

Із місця події поліцейські вилучили речові докази, зокрема й знаряддя злочину. 

85-річного жителя села Вілля затримали в порядку статті 208 КПК України. Через погіршення стану здоров’я його госпіталізували до лікарні, де забезпечено охорону. 

За фактом умисного вбивства слідчі ВП № 4 (м. Березне) Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру.

У рамках кримінального провадження слідчі встановлюють усі обставини скоєного злочину.

Відділ комунікації поліції в Рівненській області