Сьогодні Рівненська область покинула «помаранчеву» зону карантину

За словами голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, перейти до «жовтого» рівня обмежувальних заходів дозволила позитивна динаміка до зменшення показників, що визначають епідемічну небезпеку.

Останні декілька тижнів на Рівненщині майже удвічі знизилася кількість нових інфікувань, у 1,5 рази зменшився рівень госпіталізацій. Охоплення тестуванням залишається на високому рівні. 

«Оминути «червону» зону та покинути «помаранчеву» в області дозволили своєчасні обмежувальні заходи в окремих громадах. Завдяки маневруванню, направленому на стримування поширення COVID-19, професійності медиків і контролюючих органів на Рівненщині економіка продовжувала працювати. Нам вдалося зберегти робочі місця, малий і середній бізнес працював. В результаті – область друга в Україні за темпами росту місцевих бюджетів у першому кварталі», - зазначив Віталій Коваль.

Також Віталій Коваль наголосив - щоб ситуація залишилася стабільною і після Великодніх днів, потрібно і далі дотримуватися карантинних обмежень. 

За словами головного санітарного лікарня області Романа Сафонова, загальна захворюваність на грип та ГРВІ наразі на 6% нижче епідемічного порогу. Саме цей показник дав можливість перейти до «жовтої» зони обмежувальних заходів, індикаторні показники яких визначені Постановою Кабміну від 09.12.2020 № 1236. Решта показників нормалізувалися ще два тижні тому – зменшилася динаміка виявлення нових випадків, задовільна заповненість ліжкомісць – у межах 50%. 

«Разом з тим, незважаючи на певну стабілізацію, епідситуація залишається складною. Якщо порівняти цей рік із 2020-м, то зараз усе набагато серйозніше. Це пов’язано із мутацією коронавірусу – британський штам значно заразніший, ніж первинний. Прогнозую, що динаміка після травневих свят піде вгору», - повідомив Роман Сафонов.