Скандальна справа на Рівненщині з танцюристом, який надсилав оголені фото дівчинці

У Здолбунові поліція заарештувала вчителя танців за підозрою у розбещенні неповнолітньої.

За інформацією «Рівне вечірнє».

Рівненська адвокатка Юлія Щербяк поділилася тим, як рухається ця справа.

Під час судового процесу виявилось, що підозрюваний ніякий не педагог, а лише танцюрист, який без будь-якої правової підстави знаходився впродовж 3-4 років у школі та отримував гроші від батьків.

У судовому засіданні свідки-педагоги (директор, класний керівник, вчитель групи продовженого дня) дали свідчення, що, мовляв, танцюриста ніби як і не було, а якщо був, то іноді, а дитина загалом - «артистка», і після скоєння злочину була така ж активна та весела, як і до, - пише Щербяк.

Нагадаємо, слідство доводить, що викладач танців почав проявляти «дорослий» інтерес до дитини та просив залишатися після занять. Тому дівчинка перестала відвідувати гурток. Після цього він дізнався її номер телефону та надсилав на мобільний фото своїх геніталій і просив робити дівчинку те саме. Коли про це стало відомо батькам, вони звернулися до правоохоронців.

На запитання адвоката, чи довіряла дитина класному керівнику, остання відповіла з посмішкою, що «так». А на запитання: чому ж тоді ви, як класний керівник, не приїхали на прохання на допит потерпілої дитини в поліцію, коли необхідно було провести невідкладні слідчі дії, та відповіла, що таке прохання було не в робочий час. На запитання: чи не вважає, що зрадила інтересам дитини через це, не знала що відповісти, - додає адвокат.

Адвокат резюмує, що така ситуація стала можливою через давні проблеми у системі освіти. Адже у таких випадках система захищає не дітей, а себе:

- Система - обласне та міське освітянське керівництво, директор школи та вчителі. Елементами цієї системи є шкільні побори, корупція при прийнятті на роботу, шкільне харчування та шкільне фінансування. Система бореться за своє існування. Життя, здоров’я, статева недоторканість дитини не є пріоритетом.

Сама ж дитина через те, що сталося, за словами Щербяк, більше не ходить на танці, боїться незнайомих, кричить уві сні та часто плаче.