Сіль замість порошку


До Головного управління надійшла скарга громадянки, яка придбала  з допомогою пошуку на сайті ОЛХ у фізичної особи пральний порошок відомого бренду, фасований у пластикове відро 5045 гр. вартістю 620 грн.

При використанні порошку  виявилось, що одяг не виправся, запах свіжовипраної білизни був відсутній, а сам порошок схожий на кухонну сіль.  Маркування товару виявилось не чітке, розмите, що свідчить про підозру фальсифікату продукту.

ШАНОВНІ СПОЖИВАЧІ!  Наполегливо радимо купувати мийні засоби, засоби гігієни, пральні порошки та інші товари  лише в зареєстрованих суб’єктів господарювання – магазинах, торгівельних закладах, у фізичних осіб-підприємців.

Громадянам, які купили такий самий підозрілий за якістю та походженням продукт, радимо звернутись із заявою до органів поліції.

Для відома! Відносини між фізичними особами стосовно придбання товарів  не регулюються ЗУ «Про захист прав споживачів». Цей Закон регулює відносини між споживачами товарів, робіт і послуг та виробниками і продавцями товарів. Відповідно до визначень  ст. 1 цього Закону виробник та продавець – це суб’єкти господарювання.

Маркування мийного засобу. Мийний засіб маркується шляхом нанесення на зовнішню поверхню паковання чи етикетку напису чіткими літерами, що не змиваються протягом строку придатності такого засобу, із зазначенням:

    • найменування та інформації про призначення мийного засобу;
    • торговельної марки (за наявності) або торговельного знака, найменування, місцезнаходження та номера телефону виробника мийного засобу або його уповноваженого представника;
    • інформації про склад мийного засобу;
    • адреси, зокрема електронної пошти (за наявності), та номера телефону, за якими можна одержати технічний опис інгредієнтів;
    • інструкції із застосування, заходів безпеки та спеціальних застережень згідно із законодавством, а в разі їх відсутності – вимог, наведених у ДСТУ ГОСТ 31340:2009 “Попереджувальне маркування хімічної продукції. Загальні вимоги”;
    • маси нетто чи об’єму;
    • дати виготовлення;
    • строку придатності;
    • умов зберігання (в разі потреби).

У разі коли мийний засіб постачається нерозфасованим, інформація, зазначена в абзацах другому, третьому і п’ятому цього пункту, повинна міститися в супровідній документації.