Школярі Острога почали виготовляти сувенірну продукцію із патріотичною символікою.

Її продаватимуть тут, а також у Польщі, а прибуток передадуть на потреби ЗСУ.

Таку ідею втілюють учні Острозького НВК «Школа І-ІІІ ступенів-гімназія». Вони реалізовують соціальний проєкт «Все буде Україна».

«Річ у тім, що восени минулого року 12 наших учнів за проєктом обміну побували у польському місті Гнев, де знайомилися із молодіжним підприємництвом. Після їх повернення один із місцевих бізнесменів погодився надати обладнання, щоб діти могли виготовляти сувенірну продукцію: еко-сумки, пазли, чашки та інше. І, власне, зараз вони за це взялися, - пояснила заступниця директора з виховної роботи Острозького НВК «Школа І-ІІІ ступенів-гімназія» Тетяна Абрамович.

- Учні займаються виробничим процесом самостійно: і друкують, і замовляють матеріал. Перша партія продукції готова. Частину будемо реалізовувати тут, а частина сувенірів поїде в Польщу, адже троє школярів із нашої команди зараз перебувають там. Кошти від продажу підуть на потреби місцевого волонтерського центру та ЗСУ».

Тим часом це лише перший етап реалізації проекту. Надалі ж до процесу залучатимуть і дітей-переселенців. Для них заплановані майстер-класи різного спрямування та інші заходи. Це допоможе таким учням легше адаптуватися до нових для них умов.

Рівненська ОВВ