СБУ затримала у Рівному організатора наркоугруповання, яке збувало контрабандний кокаїн з Латинської Америки

СБУ знешкодила міжрегіональне наркоугруповання, яке спеціалізувалося на продажі кокаїну. Під час спецоперації у Рівному затримано лідера групи на спробі збуту партії наркотиків. Зловмисник чинив опір правоохоронцям і намагався утекти з місця злочину.

За даними слідства, учасники угруповання налагодили контрабандний канал переправлення кокаїну з країн Латинської Америки до нашої держави. Отриманий із-за кордону «товар», вони планували реалізовувати оптовими партіями на території Рівненської та Волинської областей. Своїх клієнтів зловмисники підшукували через особисті зв’язки, у тому числі серед представників кримінальних кіл.

В ході обшуків за місцями проживання і підсобних приміщеннях наркоділків, правоохоронці вилучили:

  •  підготовлену до збуту партію наркотиків;
  •  3 одиниці вогнепальної зброї;
  •  технічні пристрої для блокування радіосигналу;
  •  гроші, одержані злочинним шляхом.

Слідчі СБУ повідомили організатору групи про підозру за ч. 3 ст. 307 і за фактом вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14 ст. 2 cт. 305 (готування до контрабанди наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ч.ч. 2, 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших учасників наркобізнесу.

Заходи із блокування протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ у Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.


СБУ Рівне