Саморобні вибухівки і не тільки: стало відомо про вибух у якому загинуло двоє дітей на Дубенщині (ВІДЕО)

До поліції сьогодні, 13 липня, близько 12:00 години надійшло повідомлення від працівників швидкої медичної допомоги, що у селищі Смига Дубенського району вони констатували смерть хлопчика та дівчинки внаслідок вибуху.

Відео дивитися за посиланням: https://youtu.be/tjinhW25wyU

Поліцейські наразі встановили, що вибух стався у приміщенні літньої кухні господарства 59-річного жителя Смиги. 11-річна дівчинка та 13-річний хлопчик, внуки чоловіка, які проживали у будинку навпроти, прийшли в гості до бабусі і дідуся. Останнього на той момент вдома не було. Діти відкрили металевий сейф, що стояв у кухні. В ньому вони знайшли коробку, яка зовні не викликала жодної небезпеки, втім, як з'ясувалося, в ній був вбудований вибуховий пристрій. Коли хлопчик відкрив коробку, стався вибух. Малолітні загинули одразу на місці події. 

59-річного господаря затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

За фактом умисного вбивства двох і більше осіб, а також за фактом незаконного поводження з вибуховими речовинами та боєприпасами слідчі Дубенського відділу поліції розпочали досудове розслідування за пунктом 1 частини 2 статті 115 та частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України відповідно.

Встановлено, що чоловік і раніше притягався до кримінальної відповідальності за статтею 263 ККУ. 

Відомо, що житель Смиги полюбляв збирати різний металобрухт, зокрема й предмети часів війни. 

На місці події досі працює слідчо-оперативна група Дубенського відділу поліції та області, працівники вибухотехнічного відділу ГУНП, державної служби з надзвичайних ситуацій та прокуратури. Вони здійснюють огляд місця події та вилучають вибухонебезпечні предмети, точна кількість яких ще встановлюється. Наразі вибухотехніки знайшли ще три подібних саморобних пристрої у різних приміщеннях господарства. У подальшому їх будуть знешкоджувати на віддаленій території або ж на місці виявлення. 

Завтра поліцейські продовжать роботу разом з піротехніками ГУ ДСНС. Біля будинку буде виставлений наряд поліції для охорони місця події

Наразі чоловік співпрацює з правоохоронцями та зазначає, де і що лежить. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.