«Розминка від чемпіона»

Обласний спортивно-масовий захід «Розминка від чемпіона», що проходить зараз у загальноосвітніх закладах Рівненщини, є спробою змінити такий стан речей. Ставку зроблено на особистий приклад людей, які досягли у спорті вершин, часто переборовши неймовірні труднощі. Поява видатних спортсменів на уроках фізкультури дасть школярам поштовх до занять спортом. Принаймні, на це сподіваються автори проекту.

Захід проводить комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради за участю управління освіти і науки, управління у справах молоді та спорту, управління з питань публічної аналітики та прогнозування Рівненської облдержадміністрації та відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області.
– На уроках фізкультури розминку для учнів проводять відомі в області спортсмени - представники олімпійських, неолімпійських, паралімпійських та дефлімпійських видів спорту, – розповідає директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради Микола Петренчук. - Школярі мають можливість отримати майстер-клас з певного виду спорту, побачити показові виступи спортсмена чи долучитися до естафет та конкурсів за його участю.
«Розминки від чемпіона» вже пройшли в кількох школах Острозького, Рівненського та Костопільського районів. До їх проведення активно долучився Регіональний центр «Інваспорт».
Показовим у цьому плані є приклад чемпіонів світу зі спортивних танців на візках серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату Надії та Івана Сіваків, які провели «Розминку» в Оженінській школі Острозького району. Для учнів Костопільської ЗОШК № 6 було корисним і повчальним спілкування з чемпіоном України з настільного тенісу серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату Віталієм Попком.
З учнями Острозької ЗОШ №1 та Костопільської ЗОШ №4 «Розминку» проводив майстер спорту України міжнародного класу з кікбоксингу, багаторазовий чемпіон України, чемпіон світу Роман Кроль. Захоплення і завзяття, з якими школярі розминалися під керівництвом чемпіона, переконливо свідчили, що такі уроки фізкультури їм до вподоби. А оскільки Роман приїжджав не сам, а зі своїм наставником заслуженим тренером України Олегом Германом та групою підтримки з молодих вихованців Рівненської обласної федерації кікбоксингу «Будокан», то школярі отримали справжні майстер-класи з цього виду спорту.
Вже перші «Розминки» свідчать, що це – вдала форма популяризації фізичної культури і спорту.
– До кінця цього навчального року ми плануємо провести 60 таких заходів у школах області, – зазначив Микола Петренчук. – Спортсменів, гідних наслідування, у нашому краї є достатньо. Чимало з них дали згоду долучитися до наших заходів.
«Розминки від чемпіона» вже провели срібний призер Кубка світу з кікбоксингу Сергій Шечук у селі Мощаниця Острозького району, чемпіонка України з пляжного волейболу Валентина Грицюк - для учнів Деражненської ЗОШ Костопільського району, чемпіон світу з самбо Микола Коба – для учнів Квасилівського НВК.
• Ігор Момотюк