Рокитнівщина долучилась до всеукраїнського патріотичного забігу

Рокитнівщина долучилась до всеукраїнського патріотичного забігу в пам’ять про загиблих воїнів «ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ !».

 Вдячність Героям, які стали на захист України, вдячність жителям Рокитнівщини, які долучились до забігу, висловив в своєму виступі перед учасниками забігу керуючий справами виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради Анатолій Герасимчук. 

Довідка: День пам’яті захисників України відзначають 29 серпня, оскільки цього дня в Іловайському котлі загинуло найбільше воїнів за весь час війни на Сході України. Наприкінці серпня 2014 року бійці сил АТО, переважно добровольчі батальйони, потрапили в оточення під Іловайськом. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 368 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 18 досі вважаються зниклими безвісти.

29 серпня о 9.45 біля Стели Героїв Небесної Сотні відбудеться мітинг-реквієм до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.