Рівненська ОВА оприлюднила список першочергових потреб для Херсонщини

Оприлюднюємо список першочергових потреб для Херсонщини. Рівненська ОВА продовжує тримати зв'язок із військовою адміністрацією Херсонської області. Наразі серед першочергових потреб – матеріали та устаткування, пов’язані з оперативним реагуванням на ситуацію.

Про це йшлося під час наради із головами районів.

«Йдеться про надувні човни і мотори до них, насоси, мотопомпи, пальне, резинові чоботи, рятувальні жилети, теплові гармати, теплопушки тощо. Також можуть бути будівельні матеріали для первинного відновлення, наприклад, шифер, крокви, деревина. Тобто те, що потрібно зараз», - розповів заступник голови ОВА Ігор Тимошенко.

Він додав, що особливої потреби у продуктах харчування на Херсонщині немає. Наразі за дорученням начальника ОВА Віталія Коваля спільно з правоохоронцями та силовиками вирішується питання щодо передачі мотопомп, конфіскованих у чорних старателів.

Усі бажаючі надати вищеназване спорядження можуть звернутися до районних військових адміністрацій, на базі яких здійснюватиметься прийом. Вже у пятницю від Рівненської ОВА планують відправити першу партію допомоги постраждалим на підтоплених територіях внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС. у межах робочої поїздки в Херсонську область Президент України Володимир Зеленський провів координаційну нараду щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.