Рівненщина – серед лідерів по зростанню виробництва у будівельній галузі

За підсумками січня-вересня 2021 року найвище зростання індексу будівельної продукції спостерігалося у Тернопільській (на 54%), Черкаській (на 33%), Одеській (на 24%), Рівненській (на 23%) та Хмельницькій (на 14%) областях.

Обсяги будівництва на Рівненщині зросли майже на чверть

У середньому по Україні виробництво будівельної продукції з початку року зросло на 3,2%.

Серед рушіїв зростання галузі - реалізація програми з відновлення доріг та активізація житлового будівництва. Про це повідомив перший заступник Міністра економіки України Володимир Гринюк.

«Одним з факторів позитивної динаміки, яку ми спостерігаємо в галузі будівництва, є нарощування темпів реалізації проектів «Великого будівництва», які спрямовані на покращення транспортної інфраструктури. Цьогоріч фінансування державного дорожнього фонду збільшилось майже вдвічі порівняно з минулим роком, що дозволило виконати значно більший обсяг робіт з будівництва та відновлення автошляхів», - зазначив Володимир Гринюк.

За словами голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, минулий рік став роком підйому ділової активності в будівельній галузі регіону. Відповідна тенденція прослідковується і у 2021-му.

«Завдяки позитивній динаміці з будівництва нових шкіл, садочків, спорткомплексів та доріг, президентська програма дає поштовх для розвитку бізнесу на місцях. В результаті - тисячі робітників офіційно працевлаштовані, а підприємства, які дотичні до ремонту доріг, нарощують темпи виробництва та розвиваються», - прокоментував Віталій Коваль.