О, Італія! Вона майже настільки ж прекрасна, як Україна. Вражає, закохує, надихає на дивовижні речі.
От, скажімо, спагеті карбонара. Проста і вишукана, насичена та ароматна, м’яка і доволі темпераментна.
Тільки дуже талановиті люди можуть створити таку страву зі звичних, навіть буденних продуктів.
Паста, бекон, яйця, трішки витриманого сиру, спеції, олія… Що може бути простіше, і що може бути смачніше? Хіба що наші галушки з гарбузом чи борщ. Ми таки з італійцями дуже схожі.
Інгрідієнти:
- 250 г спагеті
- 100-150 г бекону
- 50 г пармезану
- 50 г цибулі (білої)
- 1 яйце
- 50 мл вершків (30-33%)
- 20 г листя петрушки
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. оливкової олії
- 20 г солі до смаку
1. Поріжте 100-150 г бекону невеликими шматочками з цілого шматка або використайте готові слайси. 2 зубчики часнику розчавіть ножем, ½ шт. цибулини наріжте дрібними кубиками. Розігрійте пательню з 1 ст. л. оливкової олії та додайте спочатку часник, через 1 хвилину бекон і потім цибулю. Обсмажте все разом кілька хвилин.
2. Додайте 1 яйце і 50 мл вершків. Добре перемішайте, щоб суміш стала однорідною. Відразу зніміть пательню з вогню, щоб яйце не згорнулося.
3. Поставте варитися спагеті. На 2 літри води додайте 20 г солі та 1 ст. л. оливкової олії, вкиньте 250 г спагеті. Готуйте приблизно 7 хвилин, потім злийте воду. Залишіть 1-2 ст. л. води від спагеті й потім додайте до соусу для більшої соковитості.
4. З'єднайте готову пасту з соусом, добре перемішайте. Натріть 50 г пармезану, додайте перець на свій смак і 20 г листя петрушки. Смакуйте теплою. Можна з келихом сухого італійського вина.
#Рецепт дня #Італія #кулінарія #Євген Клопотенко #паста Карбонара