Протягом тижня на Рівненщині виявили понад 400 порушень карантинних вимог

За минулий тиждень спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області в складі різних комісій та робочих груп обстежили 1719 об’єктів, із них 61 об’єкт охоплено позаплановими перевірками, 399 – в складі мобільних бригад із представниками Національної поліції, 1259 – в складі комісій з органами влади та місцевого самоврядування або власні моніторинги Держпродспоживслужби.

На об’єктах нагляду було виявлено 465 порушень карантинних вимог.

Проконтрольовано такі групи об’єктів: продуктові магазини (610, із них 196 працювали з порушеннями); промислові магазини(471, із них 130 – з порушеннями); заклади громадського харчування (169, з порушеннями – 47); аптеки та оптики (144, з порушеннями – 17); перукарні та салони краси (78, з порушеннями – 13); навчально-виховні заклади (68, порушеннями – 12); агропродовольчі ринки (37, з порушенням – 15); офіси, поштові відділення, АЗС (142, з порушенням – 35).

По виявлених недоліках надавалися приписи та пропозиції (465) щодо негайного усунення порушень карантину, направлено 175 повідомлень в органи влади та 71 – в органи поліції.

При 61 позаплановій перевірці складено 25 протоколів на штраф, із них: 20 – в продовольчих магазинах, 2 – в навчально-виховних закладах, 2 – в непродовольчих магазинах, 1 – в закладі громадського харчування.

Ще 24 протоколів складено представниками Національної поліції при спільних рейдах з представниками Держпродспоживслужби.

Активно проводилась санітарно-роз’яснювальна робота з населенням: За минулий тиждень розміщено 22 повідомлень в засобах масової інформації, надано 1956 консультацій керівникам об’єктів та представниками бізнесу щодо роботи закладів в умовах карантину, роздано 236 санбюлетнів та інформаційних матеріалів, проведено 1847 бесід з фізичними та юридичними особами щодо профілактики коронавірусної інфекції.

Проведено 5 дезінфекції громадських об’єктів та 15 дезінфекцій автомобілів.

Держпродспоживслужба Рівненщини продовжує роботу щодо активного спостереження за об’єктами нагляду щодо дотримання ними вимог протидії коронавірусній епідемії.

Держпродспоживслужба нагадує, що вакцинація залишається одним із  найефективніших методів профілактики коронавірусної інфекції. Бережіть власне здоров’я та здоров’я своїх близьких.