Прокуратура повернула у власність Корецької громади понад 16 га землі під санаторієм

Господарський суд Рівненської області задоволив позов Здолбунівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Корецької міської ради до приватного товариства та припинив йому право постійного користування земельною ділянкою природно-заповідного фонду площею 16,3 га та вартістю понад 320 млн грн.

Прокурорами встановлено, що міжколгоспному санаторію у постійне користування було надано 16,3 га землі для природоохоронних, оздоровчих та рекреаційних цілей.  Пізніше цей санаторій було реорганізовано у приватне товариство. При цьому цілісний майновий комплекс, розташований на цій ділянці, нині належить на праві приватної власності фізичним особам.

А товариство вже понад 10 років не подає до контролюючого органу податкову звітність та не сплачує земельного податку. Це призводить до недоотримання бюджетом територіальної громади коштів за користування земельною ділянкою.  Тому прокуратура і звернулась до суду.

Господарський суд Рівненської області погодився з доводами прокурора та своїм рішенням припинив право постійного користування земельною ділянкою приватного товариства.