Прикордонниця з Острожчини стала учасницею фотопроєкту «Неймовірна»

Прикордонниця з Мощаниці Олена Степаненко стала однією з 10 учасниць фотопроєкту «Неймовірна» про жінок-прикордонниць, котрі надихають.

Презентація виставки відбулась 27 квітня у Києві.

Про це повідомили у пресслужбі Держприкордонслужби, передає Район.Острог.

На фотоілюстраціях 10 різних прикордонниць з різними долями. Це жінки, які на момент повномасштабного вторгнення проходили службу на Київщині в столичних аеропортах і здійснювали прикордонний контроль, ті, хто проходив службу в Маріуполі і момент повномасштабного вторгнення застали у цьому місті. 

Олена Степаненко – начальниця другого відділення інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби «Київ пасажирський». 

Ранок 24 лютого в Олени почався зі звуків вибухів. У ту ж хвилину прикордонниця зателефонувала своєму заступнику, уточнила обстановку та прибула на місце служби. 

У день, 24 лютого, ще здійснювала оформлення міжнародного потяга «Київ-Варшава». Нові обставини, динамічна обстановка поклали на Олену й нові обов'язки. Протягом кількох місяців прикордонниця виконувала організаційні питання та завдання по роботі з персоналом. 

«В мене є маленька донечка і я хочу, щоб вона жила у вільній, незалежній Україні. Хочу, щоб вона жила повним життям і не хвилювалась, що в один момент може прийти росія і знищити все. Заради цього я стоятимуть до останнього подиху», – каже Олена. 

Після перемоги прикордонниця вміє разом з донькою подорожувати Україною.

Фотопроєкт «Неймовірна» реалізували за ініціативи ОКПП «Київ» та за підтримки засновниці Business Woman Club Анни Крисюк у співпраці з мультимедійною платформою Іномовлення України Укрінформ. Світлини жінок-прикордонниць безплатно зробила фотографиня з Борисполя Оксана Шевченко.