Президент вручив орден «Золота Зірка» батькам Петра Полицяка, якому посмертно присвоєно звання Героя України

Президент Володимир Зеленський зустрівся з сім'ями військових, яким були присвоєні звання Героя України посмертно.

Глава держави зауважив, що сьогодні має честь передати найвищі нагороди родинам за подвиг їхніх рідних і близьких.

«Ваші рідні віддали своє життя за Україну. Хтось звільняв схід нашої держави від ворога, бився під Попасною, Лисичанськом, Сєвєродонецьком, але не вийшов з оточення під Іловайськом. Хтось на околиці Луганщини, в зоні АТО, віддав життя заради своїх побратимів. Хтось брав участь у миротворчих місіях України, миротворчих місіях ООН і зберіг багатьом життя. А хтось до останньої хвилини відбивав наш український Донецький аеропорт. На жаль, цих людей сьогодні немає. З великою повагою прийміть ці нагороди достойних героїв. Для нас нагорода, що ми живемо з такими людьми в одній країні, а для вас ця нагорода – велика подяка й уклін від усього українського народу», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент України вручив орден «Золота Зірка» батькам солдата Петра Полицяка – Вірі та Петру. Захисник нагороджений званням Героя України посмертно Указом № 620 від 3 грудня 2021 року.

Петро Полицяк з листопада 2014 року брав участь в АТО, серед іншого виконував завдання з оборони Донецького аеропорту.

Під шквальним вогнем Петро Полицяк допоміг евакуювати важкопораненого побратима, а в січні 2015 року, після ураження хімічними речовинами, які застосували бойовики, відмовився від евакуації та продовжував виконувати бойові завдання. 14 січня 2015 року під інтенсивними обстрілами противника захисник підняв Державний прапор України над новим терміналом Донецького міжнародного аеропорту. До останнього ведучи бій, Петро Полицяк загинув внаслідок підриву бойовиками нового терміналу летовища.