Працівники «екстренки», які рятували людей на деокупованій Херсонщині, отримали цінні подарунки обласної ради

Наприкінці лютого дві бригади Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф повернулися з деокупованих територій Херсонщини. Там вони надавали медичну допомогу цивільному населенню.

Працівники «екстренки» були більше ніж в десяти населених пунктах. Медики розповідають, що найчастіше місцеві жителі деокупованих територій Херсонської області скаржилися на нервово-психічний стан. Люди просили заспокійливі препарати, щоб прийти до тями від побаченого та пережитого.

- Ми побачили жах війни: зруйновані будинки та людські долі... В одному з сіл не було жодного вцілілого будинку. Електропостачання в багатьох населених пунктах тільки почали відновлювати. Також були проблеми з водопостачанням. А мобільний зв’язок взагалі  - відсутній. Лише де-не-де можна було знайти зв’язок. Люди зустрічали нас позитивно. Страшно було, коли розповідали про подробиці життя в окупації. Про жахливі втрати - хтось дружину закопав на городі, а хтось і свою дитину... Люди пережили жах. Тому окрім медичної допомоги вони потребували і моральної підтримки, - поділився емоціями водій Рівненської станції ЕМД та МК Юрій Дячук.

За 10 днів перебування дві бригади «екстренки»  надали медичну допомогу декільком сотням жителів, які постраждали внаслідок російської окупації.

- Окупанти, залишаючи населені пункти, заміновували житлові будинки - це найстрашніше. Люди які залишилися, вистояли. Поступово Херсонщина оживає. Життя туди повертається. І якщо потрібно буде ще туди поїхати, аби допомогти тим людям, - я готовий», - розповів фельдшер Володимир Кашталян.

Так, за високий професіоналізм, відданість справі та безпосередню участь у наданні екстреної медичної допомоги на деокупованих територіях голова обласної ради Андрій Карауш урочисто на пленарному засіданні обласної ради нагородив цінним подарунком обласної ради фельдшерів Володимира Кашталяна, Віталія Тимощика та водія «екстренки» Юрія Дячука.