Понад 400 громад московського патріархату перейшли до Православної Церкви України з часу повномасштабного російського вторгнення

Сердечно вітаємо братів і сестер у складі нашої великої, дружної та єдиної церковної родини! Вітаємо тих, хто вийшов з темряви на світло і не може надалі жити в суцільній брехні, яка виправдовує знищення українського народу, окупацію наших земель, нелюдські вбивства та знущання над людьми. Вітаємо тих, кому совість не дозволяє більше перебувати у підпорядкуванні структурі, голова якої, благословляє на масові вбивства та злочинну ідеологію "русского міра". 

За 90 днів від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну маємо вже понад 400 громад зі всієї України, які абсолютною більшістю голосів ствердили свій вихід з підпорядкування Московському патріархату та, послідувавши Томосу про автокефалію, долучилися до помісної Православної Церкви України. Серед них 50 громад перейшли безпосередньо під омофор Предстоятеля – Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. 

Наша Церква – справді відрита Церква для всіх! Ми не хочемо карати чи засуджувати когось за минуле – Бог усім Суддя – але хочемо разом, єдиним духовним фронтом, служити нашому народові, рідній країні, правдиво творячи майбутнє єдиної помісної Української Православної Церкви, як це визначено канонами і Томосом про автокефалію. 

Незворотній процес переходів триває, тож об‘єднаймо Церкву, укріпімо разом наш духовний фронт, захистимо державу! Наша сила – в єдності. 

Рівненська єпархія Православної Церкви України